Lief Dagboek,

Nu iedere uitspraak je tot de grond toe kan laten afbranden en ieder woord wordt afgewogen of het nog wel gepast is voor gebruik, staan we aan de vooravond van de meest kleurloze tijd ooit. Vroeger ging je nog demonstreren omdat je vond dat er iets structureel verkeerd was nu gaan we de straat op als onze poep de verkeerde kleur had in de ochtend.

De lol is er wel een beetje af zo

Probeer vooral geen grappen meer te maken want je kunt er zomaar iemand mee beledigen. Ik durf tegenwoordig de donkere medemens geeneens meer goedemorgen te zeggen uit angst dat ik groot uitvergroot in het AD verschijn. Hoe durf ik iemand van kleur iets te wensen. Wie ben ik met mijn witte kadaver om te bepalen of het een goedemorgen is voor onze donkere medemensen? Ik durf het niet meer. Ik zeg dus maar niks. Wel jammer want 90% van het land heeft helemaal geen zin in dit gezeik. We laten ons leiden door het gevoel van mensen die knielen en boos kijken op een protestveld.

Knielen is voor verliezers

Als de mannen en vrouwen die dit land met bloed zweet en tranen hebben opgebouwd, de oplossing zagen om stil te zijn en te knielen. Dan hadden we nu Duits gepraat. Knielen is voor de verliezer, er zit geen kracht in het maakt je zwak. Wat de discussie ook is, ik kniel voor niemand. Ja oké, voor mijn vrouw en voor de dood op een dag.

Was ik maar zwart

Dan kon ik ook mee zeuren en het schadeloze slachtoffer uithangen die met wijze woorden de vinger kan wijzen naar iedereen die anders is. Helaas, ik ben een witte man. Het zwarte schaap van 2020, of klinkt dat raar? 

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *