Lief Dagboek,

We zijn er weer doorheen, de feestdagen zijn afgelopen. Bijna iedereen heeft waarschijnlijk de Kerst wederom zonder kleerscheuren overleeft, heerlijk gegeten en gebroederlijk elkaar de huid vol gescholden tijdens één van de kerstfeestjes. Om na een vuurpauze van 4 dagen het nog eenmaal dunnetjes over te doen op de laatste avond het jaar.

Oud en Nieuw

Het blijft altijd een moeilijke avond voor velen. Daags na het kerstgeweld nog éénmaal flink ertegenaan met familie en vrienden vergezeld met de nodige hapjes en alcoholische versnaperingen. Met daarbij nog één extra criterium waarmee rekening gehouden dient te worden, het feest barst pas echt los om 12 uur in de nacht. Wanneer we met zijn allen op zijn Nederlands buiten, gratis, gaan genieten van het overduidelijk veel te dure vuurwerk pakket van de overbuurman. Vervolgens verandert menig woonkamer langzaam maar zeker in een uitgeleefd ‘crackhol’. Her en der liggen er etensresten en het ruikt er naar inmiddels naar een te lang niet geleegde glasbak. Met een beetje geluk gaat het laatste bezoek ook daadwerkelijk weg en blijft men niet laveloos op de vloer achter om aldaar in de vroege ochtend weer tot leven te komen.

Goede voornemens

Het mooiste aan de start van het nieuwe jaar zijn dan ook de goede voornemens. Hele volksstammen worden met een uitgedroogde en volgevreten harses wakker en besluiten dat het dit jaar toch wel weer heel anders gaat zijn. Er gaat een maandje niet gedronken worden of er wordt zelfs getracht te stoppen met roken. Sportscholen zitten in januari ook tjokvol met hele hordes vettige Sjaken die hopen dat die 3 x 10 minuten op zo’n modern ‘crossfit-martelwerktuig’ het verschil wel zal maken na de eerloze schranspartij die zogenaamd de fijne feestdagen van 2018 waren.

Men belooft zichzelf ook moreel beter op te stellen dan het jaar daarvoor. De één belooft meer geld te geven aan goede doelen de ander belooft zichzelf weer plechtig om te stoppen met masturberen in het toilet bij de Mcdonalds omdat thuis de wifi te slecht is om een fatsoenlijk pornofilmpje op te zetten.

Verwateren

Over een paar weken zullen de meeste mensen weer terugvallen in hun oude gewoontes en verwateren de goede voornemens. De sportscholen zullen weer rustig terugzakken naar hun normale bezoekersaantallen en de Albert Heijn zal langzaamaan weer eens wat meer drank verkopen. En terwijl de ‘Mcmasturbeerder’ weer vervalt in zijn oude patroon zal ik hem ongetwijfeld wederom treffen als ik medio februari mezelf weer geroepen voel een ‘Quarter Pounder’ te gaan eten.

Gelukkig nieuwjaar!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

12 reacties op “Goede voornemens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *