Lief Dagboek,

Nu de ‘gewone man’ van zich laat horen in de vorm van demonstraties gekleed in een geel hesje, begin ik mezelf af te vragen of hier nu ook zoveel aandacht naartoe gaat als naar ieder andere maatschappelijk discussie in Nederland. De zwarte pieten discussie is pas net gaan liggen nadat hierover uitgebreid verslag is gedaan door de media zodat echt iedereen in Nederland weet dat er een maatschappelijke discussie woedt. Hoe anders is dat bij de gele hesjes demonstraties, die eindelijk echt ergens over gaan. Eindelijk een discussie die niet gaat over hoe zwart de pieten wel niet zijn. Of discussies over dat Harry nu als Harriet door het leven gaat en hoe prachtig wij dat allemaal moeten vinden. Eindelijk een punt dat ons allemaal raakt.

Rutte

Het wanbeleid van kabinet Rutte 3 heeft er eigenhandig voor gezorgd dat Jan met de pet alles maar leuk moet vinden. De grote democratische spreekwoordelijke negerlul wordt ongegeneerd door de strot van Jan met de pet gepropt. Nu blijkt dat Jan het langzamerhand een beetje zat is om iedere dag door Rutte 3 misbruikt te worden. We zijn als land verzand in een situatie waar ieder zichzelf respecterende burger geen zeggenschap meer heeft over zijn/haar eigen leven. De beleidsmakers gaan graag met grote bedrijven in gesprek om te bepalen wat Jan wel of niet met zijn leven mag en kan doen. Ook het salaris van Jan is niet veilig voor Rutte en zijn kornuiten. Onder het mom van “het klimaat” is Jan vanaf 2019 een gore crimineel die nog altijd gebruik maakt van een cv ketel. Dit wordt afgestraft door Jan volgend jaar 300 euro per jaar meer te laten betalen voor zijn energievoorziening in zijn woning, want hé, het klimaat. Jan zou beter moeten weten en ergens 8000 euro vandaan moeten toveren om een warmtepomp te installeren op zijn woonperceel. Dat Jan geen 8000 euro heeft slingeren wordt door de elite dan ook als vreemd ervaren.

In ieder geval is het gele hesjes fenomeen inmiddels uitgegroeid tot een manier waarop je als normale inwoner van Nederland je onvrede kan uiten. Dat werd ook wel tijd want tegenwoordig lijkt het er steeds meer op dat je vooral anders moet zijn om jezelf te kunnen laten horen. Ik ben verheugd dat Jan een geel hesje aantrekt. Jan is het namelijk meer dan zat om overdag financieel uitgekleed te worden door Rutte en iedere doordeweekse avond door Twan Huys als racistische populist weggezet te worden.

Angst

Gezien alle ellende de gele hesjes in Frankrijk hebben aangericht is ook Mark Rutte zelf enigszins angstig geworden nu er ook in Nederland (godzijdank kan het hier tot nu toe nog wel normaal) gedemonstreerd wordt door Jan met de pet. Mark liet dan ook al binnen 5 minuten weten zich erg verbonden te voelen met de gele hesjes demonstranten. De paardenlul had nog net geen hesje aan met “je suis geel hesje”. Om te kotsen hoe Mark zich zogenaamd betrokken voelt bij Jan met de pet. Het zal Mark wel weer een worst wezen, veel praat en weinig daad zoals altijd. Laten we eerlijk zijn, als Rutte ook maar een greintje leiderschap in zich had, dan hadden we inmiddels al wel een keuze gemaakt in de zomer of wintertijd. Prutser. Ik wens Mark en zijn elitaire linkse vrinden dan ook nog een hoop slapeloze nachten toe met de komst van het fenomeen “gele hesjes”.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Een reactie op “Gele hesjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *