Lief Dagboek,

Nu 2020 HET jaar is waar we allemaal op hebben gewacht. Een grote gebeurtenis in ons leven waarover nog 100 jaar zal worden gepraat. Het is echter niet allemaal alleen maar leuk en lijken tijdens de Coronacrisis.

De Formule 1 is nog altijd niet begonnen en ik als fan van het 2e uur begin daar nu toch wel een klein beetje bedroefd van te worden. De enige manier waarop de betreffende betrokkenen nu nog een beetje competitief racen is in de pyjama vanachter een overbetaalde thuisrace simulator waar wij dan virtueel getuige zijn hoe Max Verstappen in zijn spiderman ondergoed en witte sokken door een headset zit te blèren. Niet wat ik had verwacht van 2020.

Het lijden houdt niet op

Inmiddels wanhopig is er nu een voorzichtige planning gemaakt voor daadwerkelijke Formule 1 races. Pyjama’s uit, race overall weer aan en we gaan starten begin juli en wel in Oostenrijk. Maar. Zonder publiek en zonder Olav Mol. Wat dan wel weer betekent dat die vervelende Jack Plooij er ook niet bij kan zijn om stomme vragen te stellen en mensen constant te irriteren door alleen al aanwezig te zijn. Helaas is de kans nu dan wel aanwezig dat Olav vanaf zijn woning in het Spaanse Paella aan de Riviera alsnog commentaar gaat leveren. Dit gaat een probleem opleveren. Als Olav Mol namelijk fysiek op het circuit commentaar levert, ziet hij vaak al 75% van de race over hoofd of geeft hij verwarrend commentaar wat vaak ook weer niet correct is. Zou dit beter gaan als hij in plaats van 50 meter van de grid, 1500 kilometer verder op met zijn leesbril achter de televisie zit te loeren en ondertussen videobelt met Ziggo? Ik heb zo mijn twijfels.

Plooij

Het ergste is nog wel dat nadat de eerste publieksloze race voltooid is, waarschijnlijk Jack Plooij alsnog virtueel gaat proberen coureurs te interviewen. Het zal uitdraaien op een deceptie waarbij we dan ruim een half uur naar het verlopen gelaat van “Jack off Track” gaan zitten turen. Want zeg nu zelf, in het echt vermijden mensen Jack al liever. Dit wordt nog makkelijker als je als coureur gewoon lekker niet komt Facetimen en je als enige excuus hoeft op te voeren dat je nu een tunnel inrijdt, doei Jack.

Één ding is wel zeker, iedereen die via Ziggo kijkt zal weer kunnen genieten van die achterlijke Tom Coronel die zich hoogstwaarschijnlijk weer kinderachtiger dan ooit zal gaan gedragen in de nabeschouwing.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *