Lief Dagboek,

Het woord alleen al is genoeg om kippenvel van te krijgen. “Social Media”. Daarnaast is het begrip zelf even irritant als verslavend. Iedereen heeft er een hekel aan maar toch zitten we de godganse dag ernaar te loeren. De kans is redelijk tot zeer groot zelfs, dat jij als lezer op dit moment via Facebook op dit ellendige blogje bent gekomen. Gelukkig ben ik geen haar beter dan jij als lezer, ik heb het immers zelf geplaatst dus ik ga daar niet hypocriet over doen.

De leugens

O, de leugens, het wemelt ervan op ‘Social Media’. Mensen proberen alle hoogtepunten in hun dagelijks leven op zo’n interessant mogelijke manier weer te geven aan hun ‘vrienden’ via Facebook. Mwah vrienden, in het echt lopen je zogenaamde Facebook vrienden en volgers je doodleuk voorbij of zelfs de andere kant op als ze je in levende lijve tegenkomen. Interessant doen op Facebook is immers belangrijker dan daadwerkelijk buurten met elkander. Foto’s plaatsen van drankjes doen en vooral foto’s van iedere uithoek van de wereld waar jij dan bent geweest, dat moet echt iedereen weten. Eerlijk gezegd zijn die plekken mooier op de foto zonder jouw Hollandsche harses erop maar ja, selfiestick. Dat je een heel jaar krom moet liggen om jezelf maar in die ene exclusieve bar op Ibiza te kunnen “inchecken”. Dat je de rest van het jaar een rotleven hebt weten we allemaal maar dat zien we niet terug op Facebook natuurlijk. Ik ben zelf geen haar beter, eigenlijk zou ik vaker eerlijk moeten zijn. Gewoon een update van een gemiddelde dag:

Opgestaan, even gehuild, klote gepoept, wel redelijk gegeten, weer geen seks gehad, kutzooi. Hoe was jouw dag?

‘Vertokkied’

Naast het plaatsen van persoonlijk en vaak dus verzonnen geluk, haalt Facebook ook de Tokkie in mensen naar boven. Het fatsoen en respect voor elkaar is op Facebook ongeveer tot het niveau van de sfeer in een Turkse gevangenis gedaald. Mensen verloederen letterlijk door het gebruik van Facebook. Ik dacht altijd dat ik anders was. Tot ik er door mijn broer op gewezen werd dat ik ook slechts een Facebook gebruikende Tokkie ben. Laat ik het maar gelijk zeggen, ik heb een paar maanden terug een volslagen vreemde uitgemaakt voor pisvlek in een reactie op Facebook. Puur omdat ik het niet eens was met zijn/haar mening. Nu wil ik hierbij wel vermelden dat deze persoon zich ook gedroeg als een pisvlek maar ik dat betekent niet dat ik dat hoefde te vermelden. Ook ik ben een slachtoffer van het Facebook geweld, ook ik ben nu een Facebook hooligan, Tokkie, tuig van de richel. Net als jullie mijn mede Tokkies, ik hou van jullie!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

6 reacties op “Facebook Hooligan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *