Lief Dagboek,

We kunnen rustig stellen dat het in dit land eigenlijk altijd wel iets kut is of eigenlijk alles als ik de experts moet geloven. Het is te droog, we gebruiken teveel energie, ik moet aan een persoonlijk c02 budget, ik verbruik teveel water en de lijst gaat nog wel even door. Gelukkig is er voor ieder probleem geen oplossing, uiteraard zijn er wel coaches om ieder probleem nog erger te laten zijn.

Energiecoaches

Je kunt een persoonlijke energiecoach bij je thuis laten komen. Ik kan mij zo voorstellen dat de ongediplomeerde betrokkene al knikkend je jammerverhaal aanhoort over hoeveel water je verbruikt en hoe de rekeningen onbetaalbaar worden. Vervolgens krijg je dan een sloot goedbedoelde adviezen waar je waarschijnlijk geen hol mee kunt maar omdat het troostende klopje op je schouder en het zinnetje “Hou vol, u bent al op de goede weg naar een klimaatneutraal bestaan”,  je toch een goed gevoel geeft dat je nog niet compleet verloren bent.

Je bent immers nog maar 60.000 euro verwijdert van een volledige spouwmuurisolatie, een warmtepomp en een dak vol zonnepanelen. Dat je nu de huidige maandelijkse rekeningen niet kunt betalen is natuurlijk maar bijzaak.

Wat kun je nu wel doen?

Wat je wel kunt doen is je prachtige groene tuin laten afsterven op bevel van het Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling van het Watermanagementcentrum Nederland ( ja dit bestaat) want het is weer eens te droog in het natste land op de aardkloot. Uiteraard hebben wij daar een nietszeggend crisis team voor die niets doen behalve de godganze dag tegen RTL nieuws staan te miepen dat het toch wel erg droog is.

Nu staan er voor volgende week zware buien op het programma maar ook dat kan het crisis team niet bekoren want het is “slechts een druppel op een gloeiende plaat”.

Nou dan regent het toch nog een week niet of is het dan nog steeds niet goed?!

Af en toe bezeik ik mezelf van het lachen over hoe hoog ons land staat op de schaal van idioterie. En met de talloze crisisteams, energiecoaches en weet ik veel wat voor Melkert banen nog meer ,snap ik dat er een personeelstekort is in Nederland ofwel de West-Europese Sahara.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *