Lief Dagboek,

Het WK vrouwenvoetbal is ten einde, godzijdank, het is mij gelukt om daar geen woorden aan vuil te maken. Ik heb mezelf dan ook nu, hier achter het toetsenbord, een schouderklopje gegeven. Er is immers al genoeg over geschreven en vooral geroepen. Gelukkig kunnen we nu door met een sporttoernooi wat wel op fatsoenlijk niveau wordt uitgevochten, de Tour de France is weer van start gegaan!

De gele trui

Het had het weekend van Dylan Groenewegen moeten worden. En inderdaad het was weekend maar niet die van Dylan. Weken vooraf was Dylan al bewierookt als de opvolger van Erik Breukink, de eerste Nederlander in 30 jaar welke de gele trui zou mogen aantrekken in de grootste wielerronde ter wereld. Volgens de wielerfanaten hoefde Dylan slechts op te letten dat hij de trui niet per ongeluk binnenste buiten aan zou trekken op het ere schavot, dat hij de etappe eerst moest winnen leek bijzaak. Dat die bijzaak nu net even een dingetje werd is nu geschiedenis en wat voor één. Op schreeuwafstand van de finish sloeg het noodlot toe en Dylan besloot het asfalt eens wat dichterbij te bekijken. De woorden van Herbert Dijkstra (sportcommentator) “Daar ligt ie” zijn inmiddels vereeuwigt in mijn hoofd. Na deze woorden beloofde het een zwarte start van de Tour te worden voor Nederland.

Teun

Terwijl de fans de hoop op een hernieuwde Nederlandse gele trui drager samen met Dylan tegen het asfalt te pletter zagen slaan, was daar dan toch Mike Teunissen. Mike dacht er anders over op deze, wat leek, moeilijke zaterdag. Terwijl de toppers vooraan streden om de laatste meters kroop Mike steeds dichterbij. Mike gooit zijn fiets buitenom en verschalkt de ene topper na de andere om op de streep de grote Peter Sagan over de knie te leggen met een voorsprong van luttele centimeters. Zo geschiedde het dat er voor het eerst in 30 jaar weer een Nederlander in het geel stond in de Tour. Niet de bewierookte Dylan maar Mike Teunissen trok de winst naar zich toe.

Dat is het drama waar sportliefhebbers van houden, echt drama. Niet het soort drama dat de vrouwenvoetballers van U-S-A, Donald Trump niet de hand willen schudden, dat is nep drama.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *