Lief Dagboek,

Zonen van, je wordt er mee dood gegooid tegenwoordig. Meeliftend op het succes van pa om vervolgens het gehele, al dan niet goed opgebouwde, nalatenschap te grabbel te gooien door zichzelf op te hijsen aan de prachtige klimop welke vaders heeft opgetuigd. De lijst is lang, zoals bijvoorbeeld vader Dries en zoon Dave. Waarbij Dries er tenminste nog autistische trekjes op nahoudt, is er voor Dave echter geen medische verklaring te verzinnen waarom hij zich als een asociale idioot gedraagt.

De familie Brandsteder mag hier natuurlijk ook niet ontbreken, Vader Ron en zoon Rick vechten al jaren samen op de Nederlandsche wegen uit, wie er nu echt de beste Bavaria-karter is.

Uiteraard staat deze week in de rubriek, Welke zoon sloopt zijn vaders Troon?, Dreetje Hazes centraal.

Snuffelstage

Dreetje heeft zijn bekendheid louter en alleen te danken aan zijn vader. André Hazes. Hoewel ik walg van de muziek, is vader André wel degelijk een Nederlands icoon waarvan zijn muziek nog decennia te horen zal zijn in menig bruin café. Helaas heeft Dre weinig zinnigs opgestoken als het al om de relationele sfeer gaat. Dreetje heeft een passie voor de vrouwtjes op leeftijd. Ik vraag mezelf weleens af of maatschappelijke stage wel voor iedere puber is weggelegd. Ik kan mij zo indenken dat Dre de aantrekkingskracht tot de belegen vrouwtjes heeft gevonden tijdens een stage in een bejaardentehuis. Wie zal het zeggen?

Inmiddels heeft Dreetje zijn jeugdige lippen om de artificiële lippen van niemand minder dan Bridget Maasland geklemd. De 2 hebben elkaar naar horen zeggen leren kennen in de buurt van de aanleun woning van Bridget. Toen zij met de rollator over het troitoir flaneerde en Dreetje brieven aan een vlieger aan hangen was in het naburige park, sloeg de vonk over. Dit heeft Dre ertoe aangezet om kennelijk de oma van zijn kinderen, Monique, in te ruilen voor een nieuw 8e hands exemplaar.

Angst

We lachen erom maar ik heb angst. Angst voor wat er misschien komen gaat. Ik heb nog een oma. De dag dat ik haar onverwacht bezoek en Dreetje Hazes tegen het lijf loop lijkt nu wel heel dichtbij te komen.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

2 reacties op “Dreetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *