Lief Dagboek,

Het kan niemand ontgaan zijn hoe dit seizoen van een voetbal praat programma niet “gewoon “afliep maar eerder leek op één van die walgelijke cliffhangers uit een gemiddelde soapserie. Daar waar er mensen weg komen met openbare dreigementen. Vervolgens zich verschuilen achter het niet bestaande beroep “woordenkunstenaar”, kan iemand als Johan Derksen inmiddels nog geen goedemorgen zeggen of hij ligt onder een vergrootglas.

Deugmensen

Ik heb nog steeds vertrouwen in de maatschappij alleen niet langer in de zogenaamde deugmensen. Wolven in schaapskleren. Kijk maar naar Arie Boomsma, ideale schoonzoon en gevaarlijke gek in één persoon. De ene week roept meneer Boomsma op om alle sponsoren van het programma VI te boycotten en de week erop, na de Spaanse inquisitie van afgelopen maandag is er dan toch witte rook. (Als dat nog zo gezegd mag worden.) Volgens Arie Boomsma is Johan Derksen toch geen racist. Ik denk dat er nu een last van Johan zijn schouders afvalt. De vrome Arie Boomsma heeft Johan Derksen verlost. Godzijdank, ik werd al bang dat de door zichzelf heilig verklaarde Boomsma zijn kruistocht zou voortzetten.

Vernietigend

Mensen zoals Arie zijn eigenlijk het vergif van deze maatschappij. Mensen die in een opwelling oproepen om het verdienmodel van een ander bedrijf te slopen zijn gevaarlijk. Net zoals een aantal spelers van het Nederlands elftal. Het genieten van een bizar salaris omdat eigenlijk het hele land naar je wil kijken en alsnog in de slachtofferrol willen kruipen is op zijn minst merkwaardig te noemen. De verhalen van BN’ers doen afbreuk aan het echte probleem in dit land. Mensen die zonder werk zitten vanwege huidskleur. Homoseksuelen die mishandeld worden omdat ze niet in het straatbeeld van bepaalde religies passen, dat zijn problemen. Rijke BN’ers die zich om iedere klein dingetje tekort gedaan voelen kunnen zich ook afvragen of ze door al het aangewaaide geld niet een klein beetje kleinzerig zijn geworden.

Daarom maak ik mezelf ook zorgen om onze jongens van Oranje. (Hoelang die kleur nog houdbaar is weet ook niemand.) Als je een man van bijna 70 al niet onder ogen durft te komen vraag ik me af of je het wel in je hebt om wereldkampioen voetbal te worden. Ik vrees dat we in de groepsfase de tv weer kunnen uitzetten. 

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

2 reacties op “Deugmensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *