Lief Dagboek,

Attractiepark de Efteling, bekend onder jong en oud als een gezellig attractiepark, begint langzamerhand het doelwit te worden van iedere vingerwijzende klaploper die ons land rijk is. Sinds het gedonder over het al dan niet racistische uiterlijk van de ‘Carnaval Festival’ attractie, ruikt iedere betweterige bemoeial dat er wat te halen valt bij de Efteling. Niet langer staat het park meer bekend als een plek van plezier, vanaf 2019 is het DE plek om eens lekker je mening te geven over hoe verschrikkelijk het wel niet is.

Het is nooit goed

Zo stond er bijvoorbeeld vanochtend te lezen in de krant dat de Efteling met grote blijdschap meedeelde dat de minimumlengte voor kinderen bij de attractie ‘Baron 1898’, 8 centimeter omlaag gaat. Dan zou je denken, leuk! Nu kunnen er meer kinderen genieten van de attractie. Maar hé dit is Nederland, het is natuurlijk hartstikke kut dat dit gebeurd. Zo te lezen onder de reacties van “het volk” is iedereen vorige week nog bij de Efteling geweest en toen mocht Jantje met zijn 1 meter 39 er niet in. En nu dus wel, onbegrijpelijk! Ik kan mezelf best voorstellen dat de directie van het park onderhand een beetje verdrietig wordt, je doet het immers tegenwoordig nooit goed.

Der Eftelung

Misschien wordt het dan ook wel tijd om het eens over een andere boeg te gooien. Ik zou eerst de naam van de Efteling ietwat versoberen naar Der Eftelung, dat komt al wat minder “gezellig” over. Daarna misschien de namen van een paar attracties wijzigen. Gewoon wat minder populair en vrolijk, attractienamen als, Baron 1941, De vogelgriep, het Land van Slaaf en natuurlijk het Pedobos waar Langnek woont maar waar tegenwoordig iets anders dan zijn nek hoog boven de bomen uitschuift. Daarnaast zou ik bij iedere attractie de minimum lengte bordjes weghalen. Scheelt weer een hoop kleine Jantjes EN het is duurzaam! Ook lijkt het mij een goed idee om tussen de attracties waar het inmiddels kleine kinderen regent vanwege de geschrapte minimumlengte, iedere middag een paard te slachten in samenwerking met de firma van Hattem. Die zijn daar niet vies van.

Om de rest van de zeiksnorren waar voor hun geld te geven, kan het populaire pannenkoekenhuisje midden in het park ook wel een update gebruiken. Elke 6e pannenkoek die verkocht wordt krijgt cyaankali poedersuiker erop, lekker spannend, pannenkoek roulette! En aan eind van de dag als de helft van het park of dood is of volledig getraumatiseerd rond wandelt, de grote vuurwerkshow vervangen door tegelijkertijd 400 anti-tank mijnen verspreid door het park af te laten gaan.

Kijk dan hebben we een keer echt iets om over te zeiken.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

2 reacties op “Der Eftelung

  1. Gio zegt:

    Kan ik dan ook eindelijk de voedselbonnen inleveren die ik bij het leeghalen van oma’s woninkje aantrof voor een: fröhlich Rationierung mahlzeit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *