Lief Dagboek,

Als mijn zoontje in slaap valt in de auto, dan blijf ik bij hem zitten, al staan we stil. Wellicht doe ik een slaapje mee of ik wacht gewoon tot hij wakker wordt. Laatst, tijdens het wachten, belde mijn vader. Hij merkte op dat wachten wellicht wat saai is. Echter heeft de beste man echt geen, geen, geen idee hoe afgetraind ik ben in de activiteit wachten.

Welkom in het leger

Nadat we ophingen dwaalde mijn gedachten terug, terug naar een tijd waarin wachten voor mij ook een relatief nieuw begrip was. Voor degene die denken dat zij engelen geduld hebben, lees nog even door. Wil je je geduld echt op de proef stellen? Ga in dienst!.

Het begint al op dag 1 van je opleiding, je gaat naar het kleedpunt in Utrecht, daar ga je een heel dagdeel kledingmaten opmeten en wachten tot je aan de beurt bent. Je kunt dit zo voorstellen dat je 4 uur lang in de Hema rondwandelt in je ondergoed. Niemand wil dat maar ja he, KPU forever!

Dan is er het klassieke wachtlopen of in mijn geval als boordschutter, turen in de nacht door een felgroen warmtebeeld. Waarbij uren eerder dagen werden in een soort van opstaande metalen pleerol stinkend naar 8 kerels die achterin zaten te zweten.

Het ultieme wachten en geduld hebben dat komt dan in het uitzendgebied. Wij gingen niet op zoek naar de vijand, en dat is op zich prima. Maar dat betekende wel dat wij moesten wachten op de vijand. Welkom in het leger, waar alles zo traag gaat dat je zelfs moet wachten op de tegenstander.

X De Wachter

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *