Lief Dagboek,

Het volgende doelwit van beleidsmakers en grootverdieners dient zich weer aan. Het is welgeteld 3 dagen mooi weer en we verbruiken nu al weer teveel water met elkaar! Schande volgens water monopolistenbedrijf Vitens.

Vitens

Uit onderzoek blijkt dat slechts 1 op de 3 mensen met een tuin, gebruik maakt van een regenton. Volgens Vitens zijn dit soort louche ontwikkelingen uiterst slecht voor het milieu en zou het ons als smerige gore volgevreten westerlingen sieren om daar wat aan te doen. Waterkartel Vitens vergeet echter even dat als ik een regenton neerzet van bijvoorbeeld 150 liter, dat Rickje hier slechts anderhalf keer zijn mooie tuintje mee kan besproeien. Mocht er net zoveel neerslag vallen als vorig jaar, dan komt de ton voor november niet eens vol.

Maar goed de toon is alweer gezet, het kwaad is al geschied. De zaadjes voor een volkomen logische tarief verhoging op watergebruik zijn geplant. Want uiteraard zit ik niet op een tariefverhoging te wachten maar dat vind ik nog niet het ergste. Ik snap ook wel dat de directie van Vitens om zich heen kijkt en ziet dat andere top mannen wel schaamteloze en schandalige prijsverhogingen erdoorheen drukken omdat het gewoon kan. Dus waarom zou het condensbedrijfje uit Zwolle daar niet ook vrolijk in mee gaan?

Plantenvriendjes

Nee het ergste is nu, dat de beïnvloedbare middenstand waar ik dus midden in woon, hier een boodschap uit gaat halen. De hersenen van de nimmer slapende ‘buurtbetweters’ kraken alweer als een brandende Notre-Dame op een willekeurige maandag in april. Zo zal men het niet nalaten om iedereen die deze zomer hun tuin staat te sproeien, de linkse veroordelende blik te geven. Want volgens Jesse Klaver en de Vitens ben je een hufter als je je tuin sproeit in deze ‘extreme’ tijden. Nou jongens, gezien alleen al 2 van mijn prachtige hortensia’s samen méér levensjaren hebben gezien dan Jesse zelf, hoeven er geen weddenschappen afgesloten te worden op de vraag of ik dit jaar mijn plantenvriendjes weer ga voorzien van vers water.

X De Sproeier

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *