Lief Dagboek,

Het zit eraan te komen, de ontknoping van het Formule 1 seizoen. Mensen noemen mij met regelmaat een pessimist, ik zie mezelf meer als realist. Ik denk namelijk niet dat Max Verstappen als winnaar uit de bus zal komen dit weekend.

De schijn tegen

Er zijn op deze planeet mensen dusdanig bang dat Lewis Hamilton een keertje geen kampioen zal worden dat men een laster offensief tegen de Lomperd uit Limburg, lees Max Verstappen is begonnen. ( Nu heb je als Limburger al gauw de schijn tegen maar dat terzijde.) Max zou smerige spelletjes spelen en te hard zijn concurrent proberen te verslaan. Toegegeven, Max is een lomperd. Als hij een bocht kan afsnijden en hierbij doodleuk de spelregels negeren omdat hij altijd Jantje de voorste wil spelen, dan doet hij dat. Hij wordt daar dan ook niet voor niks iedere keer weer voor op de vingers getikt. En terecht. Dat neemt niet weg dat je hem dat kunt verwijten. Die jongen rijdt steevast achter de feiten aan met een mindere wagen dus hij zal de kantjes er wel vanaf moeten lopen om kans te maken op de knikkers. Daarnaast vraag ik mezelf weleens af wat mensen bezielt die denken dat alles altijd maar netjes en beschaafd moet verlopen. Als je al sinds je 4e naar aanstaande zondag toeleeft zoals Max dan maak je een denkfout als je verwacht dat hij zijn linker teelbal niet zou offeren om deze winst naar zich toe te trekken.

De wedstrijdleiding

Gelukkig is er dan nog de wedstrijdleiding, aangenomen en betaalt om deze strijd eerlijk te laten verlopen. Helaas heeft Max ook hier de schijn tegen. Als Max zijn horloge gelijk zou zetten met iedere tijdstraf die hij aan zijn broek heeft gekregen, is het nu ongeveer pas 11 november op zijn kalender. Op zich niet erg, echter gelden er voor andere coureurs kennelijk andere regels. Dan kijkt de wedstrijdleiding wel even de andere kant op. Of is men bang voor de ogenschijnlijk overgefrusteerde en agressieve Mercedes teambaas Toto Wolff. Toto die niet echt goede reclame heeft gemaakt voor Bose door zijn koptelefoon over de halve paddock heen te smijten omdat het weer eens niet zijn kant opging. Zou zich dit ook vertalen buiten het zicht van de camera’s? Zou Toto stiekem de wedstrijdleiding bedreigen met geweld of erger? We zullen het wellicht nooit weten.

#1

Red Bull is kennelijk de enige die er nog in gelooft terwijl de hele wereld wel beter weet. Het gaat niet gebeuren. Zij het niet door het dubieuze motormanagement beleid van Mercedes, zij het niet door de frauduleuze wedstrijdleiding of omdat Max, gewoon Max zal zijn en zichzelf op de penalty stip legt door op een onmogelijk punt een inhaal actie te plegen.

Zondag gaan voor de laatste keer de lampen uit en de uitkomst staat voor 80% alweer vast, Lewis moet kampioen worden. Aan één iemand zal het niet liggen in ieder geval. Max Verstappen stelt nooit teleur. Dat alleen al maakt hem de kampioen van dit jaar.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *