Lief Dagboek,

Gelukkig zat ik ernaast. Uiteraard is Max Verstappen de terechte kampioen. Over het hele seizoen genomen was hij veruit de sterkste rijder. Dit was echter niet terug te zien in 57 ronden afgelopen zondag. Gelukkig telde de wedstrijd 58 ronden en dat was genoeg. Dat het een dramatische samenloop van omstandigheden was hoef ik niemand uit te leggen. Ik kom hierin dan ook vergelijkingsmateriaal te kort. Als die of gene zich niet op dat moment in de muur had geparkeerd, als Lewis niet de enige bij Mercedes was die deed wat er van hem verwacht werd, als men bij Red Bull zat te slapen of als de wedstrijd leiding anders had besloten, hadden we nu geen Nederlandse wereldkampioen Formule 1.

De pechkaart gespeeld

Het was voor mij één van de meest verassende en gelukzalige momenten in mijn leven op het gebied van sport. Niet alleen Max Verstappen heeft al zijn pechkaarten ingeruild voor dit moment, die ene kans die het leven hem bood, ook voor de fans was dit een goedmaker voor sommige andere momenten. Om maar even wat te noemen; Steven Kruiswijk, die gletsjer lag er al even maar dat wist Steven niet in 2016. Het WK van 2010, Andrés Iniesta kan hier waarschijnlijk nog steeds niet veilig over straat. En voor de ouderen onder ons, de WK finale van 1974. Al die momenten werden afgelopen zondag oogstrelend weggespoeld. Niet alleen vanwege de winst voor ons land maar vooral de manier waarop, als geluk op een hoop schijt heette die hoop Max Verstappen afgelopen zondag. Ik ken geen mooiere en dramatischere overwinning in de geschiedenis van de sport.

De andere kant

Mercedes laat zich natuurlijk van zijn slechtste kant zien. Van de immer huilende Toto Wolf ligt er nog een protest klaar. Ik zie alleen niet helemaal waarom, die lui hebben al zolang uit de put van geluk liggen zuipen dat ze er kennelijk verslaafd aan zijn geraakt. Gelukkig gold dit niet voor de Hamiltons, die zich wel van hun grootste kant hebben laten zien door de winnaar wel oprecht te feliciteren. Dat terwijl Lewis afgelopen zondag echt geen steek heeft laten vallen en deze verloren wedstrijd voor hem bijzonder pijnlijk moet zijn geweest. Knap.

Geluk is relatief

Niemand kon de zondagavond van Max Verstappen nog kapot maken, tenminste dat zou je denken. Helaas was Ali B ook aanwezig op het circuit. Voor wie de beelden heeft gezien, als iemand zich zo aanstelt met jou als middelpunt, kan ik mij de gedachte voorstellen bij Max Verstappen dat je heel even denkt; “Jezus, was ik maar 2e geworden dan had ik hier niet bij hoeven zijn”.

Mocht ik ooit nog in de positie komen dat ik of mijn naasten dusdanig positief in het nieuws komen dat het Ali B. zal behagen om voor mij te komen freestyle rappen reken ik op mijn sociale omgeving om dit koste wat het kost te voorkomen. Regel maar een straatverbod of iets dergelijks, maakt mij niet uit maar doe alsjeblieft iets.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *