Lief Dagboek,

Misschien is het wel een goed idee. Een erg goed idee, dat boerend Nederland de voedselvoorziening in Nederland tijdelijk stillegt. Kerstmis is misschien niet de leukste periode van het jaar om dit te bewerkstelligen maar wel het meest treffend. Het treft namelijk iedereen, links, rechts, rijk en arm. Want wij zijn kennelijk even vergeten dat het niet vanzelfsprekend is dat je bord warme vreten iedere dag koud is op te halen uit de buurtsuper.

Zo erg vergeten dat

We nu denken in opstand te moeten komen tegen onze eigen welvaart. Kennelijk is het vlees van de Nederlandse boer niet goed genoeg voor onze volgevreten Hollandsche koppen. Vlees is vies en slecht voor het milieu. We moeten met zijn allen duurzame tofoe en karton gaan eten want dat is beter voor iedereen. Flesjes water kunnen ook echt niet meer want het is niet duurzaam. Waarom vragen we niet de mening van wat volk uit een arm land welke nog onder een asbest slapen s’avonds en overdag met een gore jerrycan water gaan halen uit, een ongetwijfeld, vervuilde waterbron? Kijken of zij ook vinden dat wij een tandje terug moeten doen in onze voedselproductie of dat ze denken dat de welvaart naar onze volgevreten harses is gestegen.

Schaamte

Ik schaam mij voor veel Nederlanders. We hebben het met zijn alle zo verdomt goed dat veel mensen vinden dat we ons moeten schamen voor de welvaart welke wij iedere dag weer genieten. Jullie zijn hartstikke gek geworden. De meest gehoorde cliché uit de vorige eeuw “mensen in Afrika hebben honger, jij hebt trek” kan best wel weer van stal. Echter wel met een kleine wijziging.

“Mensen in Afrika hebben honger en jij schaamt je dat je wel te vreten hebt”

Misschien is het wel een goed idee, 2 kerstdagen niks te eten hebben, wat zal het druk worden op 27 december bij de kilo knallers. Dan is het welvaart-schaamte gevoel wel een beetje voorbij, met je Gretha Thunberg trui en je wollen sokken.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *