Lief Dagboek,

Het is weer die tijd van jaar. De tijd waarin de temperatuur s’nachts tot een duizelingwekkende -4 graden Celsius zakt. Het is altijd wachten op de eerste idioot die de woorden weer in de mond neemt. Om er dit jaar maar eens niet te lang op te hoeven wachten, zal ik zelf met deze dubieuze eer gaan strijken. Zit de Elfstedentocht er weer eens in dit jaar? Giet it oan?!

De tocht der tochten

Het is alweer 22 jaar geleden dat Henk Angenent in de sprint die kwal van een Erik Hulzebosch het snot voor de ogen schaatste en hierdoor al 22 jaar de laatste winnaar van de tocht der tochten is. Vervlogen zijn de tijden dat men nog sprak over Evert van Benthem of over de barre tocht in 1963 toen er nog echte winters te beleven waren in Nederland. Persoonlijk zie ik de Elfstedentocht liever niet meer terug keren, vooral om de herinnering niet te vergallen. Denk je maar eens in wat een Elfstedentocht voor ellende zou opleveren anno 2019.

Millennials

De tocht zou allereerst gekaapt worden door de zwakste generatie die ons land rijk is, de millennials. Bij de start zou het al mis gaan als er honderden deelnemers al zwaaiend met selfie-sticks over het ijs elkaar onbedoeld een hersenschudding slaan met het onding. Selfie-sticks zijn ook heel erg belangrijk als je iets unieks gaat doen. De hele wereld moet tenslotte weten dat JIJ aanwezig bent bij de tocht der tochten. Na enkele kilometers zullen de eerste opgaven al een feit zijn. De teleurstelling is onder de jonge deelnemers erg groot nu blijkt dat de ‘Pokémon-go app’ niet werkt op de sloten van Friesland. Degene die het wel volhouden zullen dit alleen kunnen waarmaken als ze in iedere plaats die de tocht aandoet een halve liter Red Bull naar binnen kunnen  gieten om vervolgens als een opgefokte hengst door te gaan naar het volgende gehucht.

De winnaar

Ongetwijfeld zal Piet Paulusma live verslag doen vanaf de finish. Terwijl wij als kijker de gehele dag kunnen aanschouwen hoe Piet langzaamaan steeds zatter wordt en Erik Hulzebosch de godganse dag zijn achternaam scandeert op t.v. belooft het ook voor de kijkers thuis een ware kwelling te worden. Wie de winnaar wordt is dan ook niet langer relevant, de Elfstedentocht anno 2019 kent geen winnaar, enkel verliezers.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

4 reacties op “De Elfstedentocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *