Lief Dagboek,

Het is zover, de lange arm des doods heeft ons land bereikt en we kunnen ons opmaken op een volledige vernietiging van ons vrije leven. Althans volgens de angstaanjagers van staatsomroep NOS. De extra uitzending van de NOS is in goede handen bij Rob Trip. Rob heeft de natuurlijke eigenschap om met zijn serieuze en licht angstige gezichtsuitdrukkingen, mensen nog banger te maken dan men al was. Rob heeft zo’n hoofd welke een bruiloftsfeest grondig kan versoberen door er slechts als gast bij aanwezig te zijn. Het is zelfs zo erg dat als Rob geld zou uitreiken van de postcode loterij, je jezelf afvraagt of hij het beschreven bedrag op de cheque komt brengen of innen. Het hoofd van Rob Trip wekt kort gezegd een wantrouwen en angst op bij menig Nederlander.

Feiten en fabels

De uitzending gaat van start. Om Rob “Magere Heijn” Trip zijn angsthoofd kracht bij te zetten, is hij omringd door videoschermen. Videoschermen waarop de volgende 3 kwartier het Corona virus virtueel wordt afgebeeld. Totaal niet angstaanjagend natuurlijk. Misschien als de NOS in samenwerking met Rob Trip een extra uitzending maakt over de vuurwerkramp in Enschede, dat de NOS dan “Fireplace” van Netflix op de achtergrond laat draaien. Wel zo toepasselijk natuurlijk. Aangeschoven bij Rob zitten Minister Bruins en 2 experts. Nou ja één expert en een medewerker van het RIVM. Als we de informatievoorziening in Nederland moet laten afhangen van het RIVM dan kunnen we beter weekblad Privé openslaan voor de feiten en fabels.

Belangrijk doen

Tijdens de uitzending bleek ook dat het vermiste bonnetje van Fred Teeven terecht was, althans zo leek het. Minister Bruins kreeg een klein papiertje van iemand aangeboden live in de uitzending en kon ons onwetende kijkers melden dat het zover was. Nederland had een Corona patiënt. Polderpatiënt 0 was een feit. Het was een mooi toneelspel. Waarschijnlijk was de minister onderweg in zijn auto naar de studio al uren op de hoogte van het allereerste Corona geval in Nederland. De briljante ingeving over hoe hij dit nieuws, zo belangrijk mogelijk, kon vermelden op de nationale televisie kwam waarschijnlijk toen hij het boodschappen briefje van zijn vrouw in zijn jaszak vond.

Uren later las hij het briefje ogenschijnlijk voor aan het volk. Uit de mond van de minister kwamen de onheilspellende woorden over polderpatiënt 0. Zijn ogen lazen echter de woorden; 1 halfje bruin, 6 eieren en toiletpapier.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *