Lief Dagboek,

De meest onzinnige dagen van het jaar staan weer voor de deur, Carnaval. Het evenement van het jaar waar half Nederland zich als een volslagen idioot gaat gedragen want ja hé, Carnaval. Alsof men de rest van jaar zich wel normaal gedraagt. De meeste mensen doen zich dusdanig beter voor dan ze werkelijk zijn dat ik mij afvraag of het niet het hele jaar Carnaval is in Nederland.

#metoo

Ik ben zelf absoluut niet vies van Carnaval, ik heb vroeger best een aantal jaren aardig mee gehost en heb ook de nodige ‘Carnavalspilseners’ achter mijn naam staan. Echter als je toch vanuit een normaal oogpunt kijkt naar het evenement zelf, is het een volslagen nutteloze aangelegenheid. Onder het mom van “lekker gek doen” gaat men verkleed de straat op. De eerste biertjes worden meestal al in de ochtend genuttigd en mensen die vandaag nog getrouwd lijken te zijn, doen de komende 5 dagen alsof dit niet het geval is.

Het lijkt dan ook volstrekt normaal dat Henk van de overkant in een hoek van de tent, zijn buurvrouw Ina staat te vingeren terwijl haar man met zijn hoofd op de bar ligt te meuren. Het feit dat Ina zich zo laat gaan vind ik geen probleem, het is niet mijn huwelijk. Wat wel erg opvallend is en wat ook een regelmatig terugkerende nachtmerrie is geworden is het feit dat Henk verkleed is als oud-dictator Khadaffi en Ina als clown Bassie. Het is voor niemand echt mentaal gezond om te aanschouwen hoe Khadaffi, clown Bassie aan het onteren is. Wat een gruwel. Kennelijk is het met Carnaval dan wel geoorloofd om even een weekendje flink te #metoo-en.

Polonaise

En dan is er nog de polonaise, wat een verschrikking. Als je net een slok wil nemen van pilsje nummer 32, wordt je ineens uit je natuurlijke habitat (de bar) getrokken. Om je vervolgens samen met de meute als een soort bezeten sekte door de zaal te bewegen. Terwijl menig, in het dagelijks leven hoogopgeleide, volwassene keihard mee blért met het nummer “Hoeren neuken, nooit meer werken”.

Mocht ik om wat voor reden dan ook, ooit nog Carnaval gaan vieren, dan verkleed ik mijzelf als Mark Rutte. Zonder mijn vrouw hoeven te bedriegen heb ik fictief dan toch de hele zaal genaaid en kan ik rustig een biertje drinken zonder gestoord te worden.

Ik wens iedereen die het feestje viert een fijn Carnaval toe en hou vooral je vingers uit andermans vrouw, scheelt een hoop gedonder!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *