Lief Dagboek,

Als je het al niet wilde weten dan ontkwam je er toch niet aan. Een inkijkje in de jeugdjaren van Johan Derksen. Kennelijk deed men hele andere dingen met kaarsen in de jaren ’70 dan wij in 2022 maar goed dat mocht de pret niet drukken voor de mannen van Veronica Inside. En uiteraard in het kielzog van het gelach, sleep de welbekende cancel en deug cultuur alvast online de messen.

Ik blijf het vreemd vinden hoeveel mensen van het gehele programma Veronica Inside walgen en toch altijd klaar staan om met het belerende vingertje te gaan zitten wijzen, minuten na iedere misstap op live tv. Als ik iets niet leuk vind, dan kijk ik het niet. Scheelt mij een hoop frustratie.

Jinek

Derksen probeerde met zijn onsmakelijke verhaaltje een statement te maken, we kunnen met zijn allen iedereen wel begraven onder kritiek als je iemands leven onder de loep neemt. Werkelijk iedereen. Het mooie van het statement was echter dat hij precies teweeg bracht, wat hij eigenlijk duidelijk wilde maken. Die pijnlijke bevestiging werd pas echt helder toen ik Jinek terugkeek gisteren.

Eva, doorgaans goed geïnformeerd en scherp bij de les, zat gisteren wel heel zenuwachtig aan tafel om vervolgens een tafelgast het woord te geven over haar perceptie van wat Derksen uit de doeken had gedaan. Vanaf daar vertrok de canceltrein. Een 10 minuten durend betoog waarin Derksen verbaal werd neergesabeld. Derksen zou namelijk van de buis moeten worden gehaald en Veronica Inside zou zich moeten schamen.

Candle in the wind

En zo is de cirkel weer rond. Er was namelijk niemand aan tafel bij Jinek, behalve Eva zelf die zich ter dege bewust was dat RTL4 op het punt stond om een mooie blunder te begaan. Kennelijk is men even vergeten dat het programma waar momenteel een aantal strafrechtelijke onderzoeken naar lopen omtrent seksueel misbruik niet Veronica Inside betreft maar The voice of Holland, te zien bij “familie zender” RTL 4. Juist, daar waar Jinek en haar tafel ook iedere avond te zien zijn.

“Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen”

Ik praat niet goed wat Johan heeft gepretendeerd te hebben gedaan. Maar eerlijkheidshalve, ik heb er geen mening over, ik was er niet bij en ik ben vast ook niet zonder zonde, de mensen bij RTL 4 wel kennelijk.

Ik moet wel bekennen dat ik na de openbaring van Johan, nooit meer op dezelfde manier naar het nummer “Candle in the wind” kan luisteren.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Een reactie op “Candle in the wind

  1. Adri Ekstijn zegt:

    Shit, ik ben mijn steen kwijtgeraakt bij een vorige keer elders!
    Ik moet nu nog 3 jaar en 6 maanden wachten eer ik navraag kan doen bij ‘gevonden’ voorwerpen!
    Iemand ‘m gevonden? Een mooie gladde stoeptegel met rode kleur op een van de hoeken?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *