Lief Dagboek,

Eindelijk een onderwerp waar menig mannenhart sneller van gaat kloppen. Na het voetbal is dit toch wel één van de onderwerpen waar je je als man in kunt onderscheiden door kennis, kunde en smaak. Zo is het niet verrassend, hoe kan het ook anders, dat 90% van mijn vrienden de voorkeur geven aan het goddelijke water van Hertog Jan. De andere 10% lust geen bier waardoor ik ze eigenlijk niet als vrienden kan plaatsen, eerder als minder gewaardeerde kennissen maar dat terzijde.

Mensen die met “vrienden bier” ofwel Amstel bier aan komen zetten, zijn geen vrienden van ons. Sterker nog, de slogan van Amstel “ons bier” kan beter vervangen worden door “jullie bier”. Mensen die menen met Grolsch op de proppen te komen, worden nog minder vriendelijk onthaalt. En diegene die het in zijn hoofd haalt om überhaupt het woord “Dommelsch” in de mond te nemen op een gezellige avond, wordt gestenigd. Waarna het ontzielde kadaver door de straten wordt gesleept onder luid applaus van de aanwezigen.

Heineken

Dan houden we nog één biermerk over waar de meningen het sterkst over verdeeld zijn. De één houdt er van de ander haat het. Heineken. Het is HET Nederlandse biermerk wat wereldwijd bekent is en ook op iedere uithoek van onze planeet wordt verkocht. Toch kan ik het niet laten om ook dit azijnwater naar de eeuwige tapvelden te verwijzen. Heineken is een middelmatig tot slecht pilsje. Zoals een wijs man zich ooit poëtisch liet ontvallen:

Soms ontkom je er niet aan, Heineken op een evenement of een feestje. Het doet me denken aan de oorlog. Waar bij gebrek aan echt voedsel bloembollen werden genuttigd, drink ik toch uit pure wanhoop dat vergif maar weg.

  -Mijn Broer-

De erbarmelijke kwaliteit wordt gemaskeerd door luxe reclames en internationale sponsoring. Neem bijvoorbeeld de “Heineken Experience” in Amsterdam. Louter en alleen gericht op hipster publiek waarvan de helft waarschijnlijk geen bier lust. En dan heb ik het nog niet eens over de ‘koop en win’ acties. Zoals bij aankoop van een krat Heineken kans maken op Champions league finale kaarten. Niet dat daar nog iemand op zit te wachten na gisteravond. Laat ik even heerlijk en helder zijn. Het enige wat ik wil winnen bij aankoop van een krat Heineken, is een krat Hertog Jan!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *