Lief Dagboek,

Gelukkig leven we in een vrij land, alles wat anders is moeten we leuk vinden. Verplicht, anders wordt je gewoon gecanceld door deugers zoals Arie Boomsma. (Ik wacht nog steeds op de dag dat er wat heilige lijken uit zijn vrome kast komen vallen maar dat terzijde). Echter begin ik steeds meer begrip op te brengen voor de mensen van wie ik alles leuk moet vinden want zoveel leuks is er verder ook niet aan. En das de schuld van de regering en de instanties natuurlijk.

Van zelfstandig wonen

In Nederland was je altijd vrij om te doen wat je wilde. En ik heb het nu niet over de beperkende maatregelen van de Coronapandemie, kalm maar dansleraren onder ons. Vroeger werd je gestimuleerd om een huis te kopen voor jou en je gezin, zuinig om te springen met je energierekening, jezelf een keer per jaar te verkleden als zwarte piet want dat was wel leuk. Vroeger bepaalde je zelf wat er achter je voordeur gebeurde. Een mooie auto? Dan gaat het zeer goed met u en wenste de overheid je veel plezier met je mobiele trots.

Naar begeleid wonen

Hoe anders is dat nu…. Als je nu een huizenbezitter bent, ben je een aso. De overheid gaat straks “de waarde” van je woning belasten. Dat dit samen met je overwaarde een belachelijk hoog niveau heeft behaald is kennelijk mijn schuld. Omdat ik braaf een huis heb gekocht waar ik niet eens weg wil mag ik wel over de fictieve overwaarde belasting gaan betalen, ofwel gebakken lucht belasting. Als ik vandaag de dag de kachel wil opstoken wordt ik direct gebeld door de Rabobank; “Lijkt dit een goed plan voor uw financiën meneer Scholman, stap weg van de thermosstaat voor en trek anders een trui aan!” dit alles gezegd op een vrij vriendelijke edoch dwingende toon. Wie nu gaat tanken kan de portemonnee ook wel thuis laten en beter een nier aanbieden bij de kassa. En dan hebben we het nog niet over de komst van de slimme energie meter. Energie maatschappijen hebben heel graag inzicht in mijn stroomverbruik. Das efficiënter zegt men. Er wordt zelfs al gedreigd met nepboetes in sommige gevallen.

Ik heb daar wel een tegenboodschap voor. Als jullie willen aflezen wanneer ik mijn 380v Fleshlight gebruik, dan kom je maar fysiek kijken, vieze gluurders.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Een reactie op “Begeleid wonen

 1. Adri Ekstijn zegt:

  Gatsie en help!

  Gezocht met spoed!:
  Ik zoek een onderduikadres.
  Mijn voorkeur gaat uit naar een eigen huis, dubbele garage, aanlegsteiger voor mijn boot, houtkachel en extra ruimte om feest te vieren met andere onderduikers. Tevens een opslaggelegenheid voor de houtstapel uit eigen bos!.
  De financiering graag via de illegaal geldende regels van zwart geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *