Lief Dagboek,

Zoals de meesten wel weten heeft één van s’ lands meest succesvolle sportmannen, de sportieve pijp aan Maarten gegeven. Na een bloedstollend Wereldkampioenschap is Raymond van Barneveld na een knappe prestatie uitgeschakeld voor de titel. Al na de eerste ronde was het voorbij voor Barney.

Wereldkampioen

De laatste jaren daargelaten, nemen we wel afscheid van een machine, een beest, een koning van de sport. Of je nu van darten houdt of niet, Barney heeft in de laatste 2 decennia laten zien dat hij tot de absolute wereldtop behoorde. Hij heeft zich maar liefst 5 maal tot wereldkampioen laten kronen. Nu hij gestopt is hoop ik dat de NOS ook stopt met het benoemen van deze legende als “voormalige postbode”. 5 keer wereldkampioen maar volgens de NOS nog altijd die “voormalige postbode”. Het geliefde Nederlands Elftal wordt bij de NOS natuurlijk nooit betiteld als “regionaal clubje”, het contrast wil wel dat Barney 5 wereldtitels op zak heeft en het Nederlands elftal welgeteld 0.

Het is te hopen dat de staatsomroep zich voortaan in het feit berust dat Barney één van Nederlands sporthelden betreft welke thuishoort in het rijtje Cruijff, Zoetemelk en Fanny Blankers-Koen. Een meervoudig wereldkampioen is de juiste bewoording welke het plebs bij de NOS zou moeten hanteren. Stelletje amateur journalisten.

Stervende Zwaan

De koning van de darts is nu een legende geworden. We zagen het allemaal al een tijdje aankomen, zijn laatste strijd was gedoemd om niet te slagen. De eerste ronde van het WK bleek voor Barney tevens zijn laatste. Na het altijd imposante walk-on moment, compleet met “Eye of the tiger” van Survivor, sprak de blik van Barney boekdelen. Zijn grootste tegenstander was voor de zoveelste keer niet die andere darter maar vooral hijzelf. Met een zelfbeeld van een kapot geslagen roeispaan, ging hij de strijd in. De uitkomst is bekend, Barney’s laatste optreden monde uit in verlies tegen een mindere darter. De verwijten en walging aan zijn eigen adres laten zien hoever Barney zich in een zelf gecreëerde nachtmerrie heeft gestort. Waarom hij die druk zichzelf oplegt weet niemand. 5 keer Wereldkampioen en alsnog jezelf een lul vinden is bijna een prestatie op zichzelf. Misschien heeft hij teveel NOS gekeken de laatste tijd? Wie zal het zeggen. Gelukkig is zijn sportieve euthanasie voorbij. Hij kan tot rust komen en hopelijk een keer vrolijk uit zijn nest komen met “Eye of the tiger” als wekker en in de spiegel zeggen:

“5 keer de titel, Fuck You!” 

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

2 reacties op “Barney Army

  1. Maurice zegt:

    Helemaal mee eens. Als hij kijkt naar de toekomst lekker wijf plus opa zijn, mooi afscheid en naar het verleden met zijn titels ziet het er best lekker uit. Saarin kan je ook nog zeggen dat de vorige kampioen en vice kampioen er uit liggen en dat de eerste man ooit is verslagen op een toernooi door een vrouwelijke speelster, valt dat Barneveld best wel mee xD

  2. Jan zegt:

    Dat deze man zo negatief over zichzelf kan praten zegt genoeg. Hij is geen goede verliezer maar man die om medelijden vraagt van zijn eigen onkunde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *