Lief Dagboek,

Mocht het zover komen dan staat ons een nog saaiere tijd te wachten dan we inmiddels al wel waren gewend. De avondklok, het heeft nare gevolgen voor alles wat op je pad komt. Zo kan Boudewijn de Groot wel fluiten naar zijn thee in het nummer “Avond”, gaat de zwoele nacht van Guus Meeuwis ook niet door en is de “Midnight special” een stuk minder special.

Het begrip

Ik zie zelf weinig heil in een avondklok het is eerder het begrip wat mij somber stemt. Als ik eerlijk naar mezelf kijk ben ik slechts 1 avond per week na 8 uur nog niet thuis, verder veranderd er dus bar weinig. Ik vraag mij dan ook af, wat doet de rest van Nederland, op de avondwerkers na, nog buiten na 8 uur? Ome Rutte doet net alsof iedere Nederlander 7 avonden per week een raveparty houdt bij de buren of bekenden. Zou men elkaar ook gaan verraden als de gevreesde avond klok is ingesteld?

“Spreek ik met de politie? Mooi, ik wil graag een tip geven over mijn buurman, het is 3 over 8 en ik kwam hem net tegen op de kruising aan de overkant…Wat ik buiten doe vraagt u? O uhm ja goeie vraag, Ok ik ga hangen doei doei”

Sjoemelen

Natuurlijk zijn er straks ook mensen die iedere smoes aangrijpen om toch naar buiten te gaan. Ineens heeft iedereen een baan als thuisbezorger en knoopt iedereen een kist achterop de scooter met daarin een rap verrottende pizza. Eveneens denk ik dat ik voorlopig mijn hond ook niet meer hoef uit te laten en dat de buurt in de rij staat om hem zijn avondplasje te laten doen.

Avond

Om even bij het positieve te blijven, het nummer Avond mag voorlopig dan wel op de zwarte lijst staan, over één ding had Boudewijn de Groot zeker een goed en troostend punt. Alles gaat voorbij.

Fijn weekend!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *