Lief Dagboek,

Het is een sport/hobby die al jaren in opkomst is. Airsoft. Het schieten met plastic ballen op een ander. Degene die aan het eind van de dag de minste PFAS balletjes tegen zijn bakkes heeft gekregen zal dan wel de winnaar zijn. Maar de sport gaat verder dan dat. Ik kwam laatst online een echte “oorlogssimulatie “tegen. Dan ga je dus ook Airsoften maar dan in een spannend en realistisch scenario. Nu wil ik zeker niet negatief doen over andermans hobby, maar een simulatie hoort wel “net echt” te zijn.

De barre waarheid

Een weekend stampvol verpakt met grove PFAS oorlog. Het klinkt natuurlijk fantastisch maar het kan helaas niet op de werkelijkheid zijn gebaseerd. Met enige ervaring vanuit defensie kan ik met een zucht van verbazing concluderen dan een weekend gewoonweg te kort is voor een echte simulatie. Laat staan het aantal acties wat je zou kunnen doen in het tijdsbestek van 48 uur. De barre waarheid is zelfs dat er van actie weinig tot geen sprake is. Als je echt een simulatie van de werkelijkheid wilt ervaren dan kun je het volgende doen.

De ultieme simulatie

Zorg dat je allemaal ruim voor het weekend aanwezig bent op de locatie waar de simulatie gaat plaatsvinden. Zoek aldaar een vies goor bosje uit om de komende uren of dagen (niemand weet hoelang het duurt) te bivakkeren. Neem vooral niet genoeg eten mee en als het om wat voor reden dan ook niet regent, naai dan een emmer water in je slaapzak voor die extra ervaringsprikkeling.

Zorg ervoor dat je superstrakke uitrusting wordt ingeruild voor “standaard onhandige kutzooi”, zodat je je zeker niet comfortabel voelt ook al moet het gevecht nog beginnen. Ga vooral hele nachten wachtlopen, jezelf 100% realiserend dat de beoogde vijand in nog geen velden of wegen te bekennen is. Vraag jezelf hierbij ook constant af wat je in hemelsnaam aan het doen bent. Durf af en toe te huilen, het is volkomen oké en begrijpelijk dat je je ellendig voelt. Ga hiermee net zolang door totdat je niet langer weet welke dag het is en spreek dan pas af om de tegenpartij aan te vallen.

Als het moment dan daar is en de strijd mag dan eindelijk gaan beginnen. Trek dan “de grote verrassing” uit je binnenzak en plaats je bajonet op je airsoft wapen. Gewoon om je tegenstander wat extra realiteit in zijn flikker te porren.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *