Lief Dagboek,

Overmorgen word ik 35 jaar. Dat betekent dat ik over 15 jaar, 50 wordt. Ik had gehoopt dat ik op het moment van schrijven inderdaad wijzer zou zijn en niet alleen ouder.

Die hoop heb ik echter al jaren geleden opgegeven. Hoe ik als kind en jeugdig persoon nog opkeek tegen mensen van in de 30. Ik dacht toen altijd, goh dan weet je veel meer dan nu en wellicht ben je met de jaren ook wel verstandiger geworden. Wat dacht ik dat verkeerd, ook op deze leeftijd doet iedereen maar wat.

De eerste tekenen van aftakeling

Naast de illusie dat ouder worden niet wijzer maakt, begint het lichaam zich ook alvast op te maken voor de komende 35 jaar. 35 jaar herfst wel te verstaan, de eerste bladeren vallen al letterlijk van de boom genaamd Rick.

Het haar op mijn hoofd wordt dunner en heeft zich goeddeels verplaatst naar mijn bilspleet. Daar heeft het zich klaarblijkelijk meer naar de zin dan op mijn hoofd. Haren zijn wat dat betreft erg vreemd, ze nestelen zich kennelijk liever in de gierput dan in de zon maar goed. Ook mijn scrotum begint zich steeds meer te gedragen als een mobiele hijskraan, echter kent hij maar één stand en dat is dalen. De zwaartekracht trekt de knikkerzak steeds verder naar beneden. Ook hier ben ik erg benieuwd waar dat eindigt. Ik mag toch hopen dat ze niet op een dag tot aan mijn knieën bungelen.

De toekomst

Ik hoef mijzelf niet af te vragen hoe mijn gestel zich gaat verhouden tot de toekomst. Mijn vader leeft immers nog altijd en is met 65 jaar weinig wijzer geworden, wel zwaarder en onverminderd eigenwijs.

Mocht ik er over 30 jaar nog zijn, dan zal ik mezelf op een dag toch zo moeten voorstellen;

“Hoi ik ben Rick 65 jaar, te zwaar, eigenwijs en met tijd en wijle erg kinderachtig, maar zou u voor nu zo vriendelijk willen zijn om een stap terug te doen? U staat namelijk op mijn kloten.”

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Een reactie op “35

  1. Adri Ekstijn zegt:

    Gossamme, dat verklaard mijn overtuigender bestaan in Sinterklaas en àlle afleveringen van Jan Klaassen met die ‘hitsige’ Katrijn terugkijken.
    Evenals mijn slaaploze ‘gezegende’ nachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *