Lief Dagboek,

Vandaag tufte ik in mijn relatief dure maar donders betrouwbare 2.0 liter diesel naar de buurtsuper. Een oud beest die als “niet duurzaam” wordt bestempeld maar met 325000 kilometer op de teller trek ik dat in twijffel. Ik zie de Polestar van mijn buurman onze ouwe Ford nog niet inhalen qua levensduur en duurzaamheid.

Maar dat terzijde, ik luisterde naar de radio in ons milieuvervuilende monster en daar was de favoriete radioreclame van Sigrid Kaag. Een of andere puberstem ( iets wat de laatste jaren erg populair is bij de overheidsreclames) wees mij op het feit dat we allemaal wat rustiger aan moeten doen met gas en electra. Dat schijnt goed te zijn voor mijn portomonnee en uiteraard ook voor het klimaat. Een hoop gewauwel over korter douchen en vooral op de website https://zetookdeknopom.nl/ te gaan kijken over wat IK nog meer kan doen.

Nu wil ik niet heel erg vervelend zijn hé, maar er zijn gewoon mensen die de kachel niet aan durven te zetten, eten rantsoeneren en van douchen al maanden geen weet meer hebben omdat de hele huiselijke energievoorziening niet te betalen is. Ik denk dat vooral die mensen inmiddels wel snappen wat ze moeten doen om uberhaupt financieel overeind te blijven.
Het laatste en dan ook echt het allerlaatste wat je vanuit de regering dan kunt zeggen is toch wel, “we doen het samen”.

Daar heeft de overheid natuurlijk wel gelijk in want terwijl hele gezinnen naar de ellende gaan, heeft de overheid zich gecommitteerd om voortaan de kachel aan de vergadertafel niet hoger te zetten dan 19 graden.

De decadentie en het neerkijken op de “gewone man” heeft hiermee wederom een nieuw droevig niveau bereikt.

Laten we het maar eens samen gaan doen

Ik heb wel een goed idee om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Laten we het samen gaan doen. Trek je CV van de wand, pak je belastingpapieren, foto’s van Kaag, energiefacturen en een vuurkorf en stook hier voortaan de keet lekker mee warm. Mocht je door de instanties hierover worden aangesproken, geen nood! Je hoeft geen verantwoording af te leggen over je achterlijke gedrag, dat doet het kabinet ook niet en we gaan dit toch echt samen doen.

Mocht de winter nu echt tegenvallen en je de laatste plint van je laminaat hebben verstookt, ga dan gerust naar de tweede kamer want daar is het in ieder geval wel 19 graden.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Een reactie op “We doen het samen

  1. Nandy zegt:

    Ooooh…..hilarisch
    Maar helaas ook echt wel zoals het is…..samen…….inderdaad we doen niks samen…..
    Den Haag zit in de comfort van toch nog 19 graden…..heel veel gezinnen pakken een extra fleece plaid op de bank…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *