Lief Dagboek

Vanavond staat hij er weer. Voor de zoveelste keer. Zijn nieuw verworven hippe baardje en wellicht wederom de Delftsblauwe schoenen. Het is het moment waar half Nederland inmiddels van gruwelt maar waar hij met op zijn minst een semi-erectie hals reikend naar uitkijkt. De persconferentie. Uiteraard krijgt men eerst het voorafje van de minister president alvorens we over kunnen gaan tot the main event, the man himself; Hugo de Jonge.

Loze kreten

Daar waar hij eerst zal beginnen met de standaard zalvende woorden met hoe goed we wel niet bezig zijn en hoe moeilijk de mensen in de zorg het hebben en hoe onze regering er alles aan doet om deze crisis in de best mogelijke banen te leiden. Dat de mensen in de zorg het zwaar hebben is een feit maar dat het kabinet, of kabinet, die hebben we niet ik bedoel ons demissionaire kabinet dat niet samen kan werken maar dat wel van ons vraagt, die. Dat dat kabinet niet voor meer ademruimte in de zorg heeft gezorgd in 18 maanden tijd is natuurlijk waardeloos maar daar wordt uiteraard niet over gepraat.

Na het blaartrekkende praatje over hoe goed wij, de mensen, wel niet bezig zijn slaat de stemming om. En wordt natuurlijk het spreekwoord van het jaar weer van stal getrokken:

“in het zicht van de haven moet je geen rare sprongen maken”

H . de Jonge

Nou Hugo ik weet niet hoever de haven nog varen is maar zien doe ik hem al anderhalf jaar niet. Afijn hierna gaat Hugo over op de versoepelingen.

Versoepelingen

Voor ik verder ga over Hugo en zijn optreden wil ik graag kwijt dat ik wel netjes naar de vaccinatiestraat ben gegaan om mezelf te laten prikken met de rommel die men voorradig had. Ik ben nog steeds lelijk en mijn IQ is nog altijd middelmatig, geen verandering dus. Maar voor ik de keuze maakte om dit te doen wilde ik graag weten wat de gevolgen zijn van vaccinaties of een eventuele corona infectie voor een man van mijn leeftijd. Bizar genoeg moet je donders goed gaan zitten zoeken voor je een wetenschappelijk onderbouwd verhaal kunt vinden met duidelijke statistieken om jezelf te kunnen informeren waarom je jezelf wel zou willen vaccineren.

De redenen waarom je jezelf niet zou moeten vaccineren, tja daar staat het halve internet vol mee met dank aan een niet nader te noemen dansleraar. Het lijkt mij toch niet zo moeilijk om mensen te informeren met duidelijk informatie i.p.v. de volgende kutposter op te hangen waarom te zien is hoe de volgende politieke paardenkop “dapper” zijn mouw opstroopt voor een prik? Ik ben geen mongool, ik wil gewoon heldere informatie.

Dat gezegd hebbende

Zal Hugo zijn relaas vanavond voort zetten over het gebruik van de hatelijke coronapas. Wat niets minder is dan een dwangmatige duw voor mensen in de richting van het wel vaccineren. Ik zal mij niet hoeven te laten testen want ik ben geprikt, maar ik kan wel anderen besmetten. Hoe maakt mij dat dan anders dan zij die om wat voor reden dan ook geen prik willen of kunnen krijgen? Juist…niet.

Waarom ik wel een voorkeurs behandeling krijg ten opzichte van een ander vind ik walgelijk, ik hoop ook dat iedereen zich wil laten vaccineren maar afdwingen zou ik het nooit.

Kennelijk denken Hugo en zijn semi erectie(tje) er anders over.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *