Lief Dagboek,

Het is weer de derde dinsdag in september en dus is het weer tijd voor het walgelijke “Prinsjesdag”.

De dag waarop politiek Den Haag zichzelf de godganse dag op de borst klopt en dit vooral uitdraagt in de vorm van saaie maatpakken en natuurlijk de jaarlijkse wedstrijd; wie o wie de lelijkste hoed kan opzetten.

Dit jaar staat één ding vast, onze politiek leiders zijn stuk voor stuk niet geschikt voor hun vak, zo blijkt al het hele jaar. De aller grootste verliezer is helaas de man die er geen reet mee te maken heeft en dat is onze arme koning.

Troonrede

Ik kan mezelf zo voorstellen dat de koning er dit jaar ook niet zo bijster veel zin in heeft. Zeker niet als je weet dat de koning die hele rede niet zelf schrijft maar dat onze “geweldige” ministers dit voor hem invullen.

Ofwel, onze Willy mag op deze derde dinsdag van september het gezicht zijn van de plannen van het kabinet en natuurlijk ook na de troonrede alle egards binnenhalen van ons, het volk.

En zo geschiede

Onze koning en zijn familie stonden na de troonrede buiten vrolijk te zwaaien naar een joelende menigte. Het is dat er geen bier werd verkocht onder het publiek anders kon onze Willem, Mart Hoogkamer de hand gaan schudden na afloop van de treurige balkonscene.

En terwijl de koning probeert te lachen en te zwaaien, voeren omgekeerde vlaggen en demonstranten de boventoon. Het beeld is eigenlijk tekenend voor de staat waarin ons land is vervallen. De elite staat te zwaaien en te lachen maar men heeft niet door dat er weinig te lachen valt.

Ik ben bang dat zelfs onze koning pas weer een daverend applaus krijgt van het volk op de dag dat dit gruwelkabinet haar ontslag papieren bij hem indient.

Dan hebben we weer wat te lachen!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *