Lief Dagboek,

Nu in deze barre tijden waarin er van Jan Modaal gevraagd wordt om flexibel met de huidige crisis om te gaan is het niet overal aan de orde dat je “flexibel” bent. Als je in deze tijd de zogenaamde titel “Topman” achter je naam hebt staan dan wordt er niks van je verwacht, sterker nog we gooien het geld over de schutting zo de tuin van de elite in. Want dat hoort zo, schijnbaar.

Kennelijk willen we heel graag betalen

We weten wel waar ik naartoe ga. Het noodlijdende vliegeniers elite clubje van Air France–KLM hangt aan de bedelstaf om de boel overeind te houden. Natuurlijk staan wij voor ze klaar. Indirect mag de belastingbetaler weer diep in de buidel graaien om het bedrijf overeind te houden. Op zich is dat geen probleem. De boel zal straks toch weer verder moeten en we gaan graag op vakantie, dan is het wel zo fijn als er nog vliegmogelijkheden zijn. Men werkt er immers het hele jaar voor om even 2 weken zichzelf vol te gieten en te vreten aan één of ander Zuid-Europese Costa. Wat dan wel weer jammer is, is dat de Topman van de vereniging van vliegertjes kennelijk een flinke bonus verdient. Daar waar werkend Nederland misschien wel geen vakantiegeld gaat ontvangen, zorgend Nederland opa’s en oma’s overeind proberen te houden en terwijl er ziekenhuizen wankelen op een financieel faillissement in deze graftijd. Vindt de elite dat een “passende” bonus voor haar directeur wel op zijn plaats is.

Tobman

Nu is de grote vraag. Waarom zouden wij dit soort elitaire kluchten dan nog überhaupt voorzien van steun? Als er dan toch al 8 ton naar een directeur gaat welke we eigenlijk niet heel erg hebben gemist de afgelopen tijd. Op dit gebied zijn wij als land eigenlijk een stel tobbers. Met Tobman Wobke Hoekstra als minister van financiën weet je zeker dat we eigenlijk voor alles gaan betalen wat we niet nodig hebben. Misschien dat de elite het niet door heeft maar wij als klootjesvolk hebben meer aan een fatsoenlijk beleid en goede omgang met onze belastingcentjes dan het geld strooien naar hoogvliegertjes als Ben Smith. Wat mij betreft valt die vliegende tietenclub vandaag nog om, we gaan wel met de vouwwagen op vakantie. Dikke doei!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *