Lief Dagboek,

Wie dacht dat nieuwsupdates over Corona irritant waren kan zijn irritatiegrens wederom verleggen met de constante updates over de verkiezingen in Amerika. Het meest vervelende land op aarde waar alles “Great” is. Een land wat leeft op in het verleden behaalde successen. Een droevig karikatuur van haarzelf. Dat het niet meer zo “Great” is als vroeger ziet iedereen maar waarom doen onze eigen landelijke media kanalen alsof het mij als inwoner van Nederland iets moet interesseren?

Gouden eeuw

Daar waar wij als Nederlanders niet mogen terug kijken op onze meest dominante jaren, weliswaar 400 jaar geleden, staan we wel vooraan om sorry te zeggen voor al onze wandaden. Iedereen vergeet dan wel even dat onze 3 kleur begeert en berucht was in de 4 uithoeken van de aardkloot. Niemand is groot geworden zonder de verplichte zwarte bladzijden in de tocht naar de top. Echter mogen wij daar niet trots op zijn.

Amerikanen daarentegen zijn in deze kwestie nog hypocrieter dan een vermist zoeklicht. Amerikanen zijn altijd trots op wat ze hebben bereikt en zelfs waarin ze hebben gefaald. Daar wordt mee te koop gelopen. Nu tijdens de verkiezingen, waarvan wij als inwoners op nota bene een ander continent veel teveel van meekrijgen, kunnen de inwoners van the U S of A kiezen uit 2 bejaarden die vechten om het felbegeerde plekje in het bleke huis. Opgeteld zijn de heren goed voor 151 levensjaren. 151 jaar, dan spreek je niet langer van ervaring meer maar eerder van overjarig. De kans is heel reëel dat wie men ook kiest, de gekozen president niet eens het einde van het 4 jarig termijn haalt omdat sterfte door ouderdom zijn intrede doet.

United States of the Netherlands

Nu ik vandaag voor de derde dag op een rij de krant opensla en weer naar de 2 krokante profiel foto’s kijk van betreffende kandidaten, vraag ik me af of ik nog wel in Nederland verblijf of in The United states of the Netherlands. Het zal mij mijn reet roesten welke bejaarde met de scepter zwaait in een land 5000 kilometer verderop, laat ze zichzelf lekker “Great” voelen in de verdeelde staten van Amerika.

Onze media kan zich beter bezig houden met binnenlands nieuws waar wij als inwoner wat aan hebben. Stoppen met kijken naar de misplaatste opgeklopte ego’s in een ander land en zoek hier eens naar wat lang gemiste nationale trots. En nee, lieve media kanalen, vat dit niet op als extra motivatie om nog meer Jaap van Dissel in het nieuws te brengen, die hebben we onderhand ook al genoeg gezien. Jaap is dusdanig oud en krokant dat ook hij makkelijk voor het presidentschap zou kunnen gaan in Amerika.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *