Lief Dagboek,

Terwijl De Russen hebben besloten om er een achtertuin bij aan te leggen, zint onze sterk geschokte leider Rutte zich op sancties. We gaan het zwaarste pakket sancties van de plank trekken om de Russen te raken waar we ze kunnen raken. De vraag is alleen, wie gaan we harder raken met de stoere praat van onze min of meer gecastreerde Minister President vanuit ons “supergave” land?

Gelukkig zijn we goed voorbereid.

O, nee toch niet!

Allereerst hebben we de laatste 20 jaar al een mooi palmares opgebouwd om ons te bemoeien met conflicten waarbij de uitkomt steevast eindigt in een nederlaag of een blamage. Dit ligt niet aan de kennis en kunde van onze krijgsmacht, maar aan het tot op het bot verwende kabinet dat denkt als een kleine kleuter overal aan te schuiven maar nergens echt een verschil wil maken. Het kabinet dat zich vooral heeft hard gemaakt om de Nederlandse strijdkrachten totaal uit te hollen.

Dit laat zich al schrijnend zien met de keuze van onze nieuwe minister van Defensie. Gelukkig is zij wel een echte expert op het gebied van Russische agressie gezien zij ooit haar scriptie heeft gehouden over de Koude Oorlog.

Het is dat het geografisch gezien lastig is, maar als ik Rusland was, dan had ik eerst Nederland geannexeerd. Niet omdat het moet of nodig is maar gewoon voor de lol.

Sancties

Gelukkig hebben we het alom gevreesde sanctiepakket al kaar liggen. We gaan zeker geen gas meer afnemen en geen bloemen meer exporteren. Helaas konden Putin en de maten het gas al voor een meerprijs kwijt aan de Chinezen ten overstaande van het vrekkige Europa en bloemen? Ach, de sfeer is er nu niet echt naar dus die mogen we vast ook zelf houden. Uiteraard zijn de gevolgen hiervan zeer beperkt voor Russen en vooral gericht tegen ons als burger. Als je in Groningen woont zal het niet lang meer duren voordat de grond ook weer bij jou in de tuin begint te verschuiven. Nee, niet door artillerie geschut maar door het sanctiepakket van Mark zal die gasbel leeg worden getrokken tot de laatste snik.

Onderwijl de rest van Nederland nog één keer gaat tanken voor men overgaat tot het aankopen van een paard en wagen staat Rutte dreigend op het schavot. Met een pistool gericht op eigen voet en gillend naar Putin; “Ik doe het hoor!”

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *