Lief Dagboek,

Het is 2025 en Hans van schildersbedrijf “De haren op de kwast van Hans” staat hijgend op de parking nabij de A10. Koortsachtig probeert hij zijn complete steiger en bouw materiaal vanuit zijn prima functionerende euro6 diesel bus over te laden in een elektrische bakfiets. Hans mag immers al enige tijd niet meer met zijn dieseltje het centrum van Amsterdam in om zijn boterham te gaan verdienen. De gemeente Amsterdam vindt namelijk dat Hans of wel een nieuwe elektrische bus kan gaan kopen of gewoon met zijn hele zooi op de bakfiets stapt. Bron: De Telegraaf

Terug naar vandaag

Dit is over anderhalf jaar de realiteit. Dat de bestuurders in Amsterdam (en andere grote steden overigens) al enige tijd de realiteitszin kwijt zijn dat was al duidelijk maar het publiekelijk schofferen van hardwerkende mensen is toch wel weer een nieuw dieptepunt vanuit “onze” bestuurders.

Wees als Hans, laat ze allemaal de tering krijgen

Hans van schilderbedrijf “De haren op de kwast van Hans” is gelukkig niet zo achterlijk als dat men bij de gemeente denkt. Hansie gaat geen subsidie aanvragen voor een elektrische bus met een actieradius van 50 kilometer. Hansie gaat geen vrouw en kind beroven van een elektrische bakfiets. Hans gaat lekker buiten de randstad zijn klantenkring uitbreiden en iedereen binnen de ring kan de tering krijgen.

“Gullie haalt maar een pot verf bij de Action en ge zoek het maar uit, met oe grachtenpand, mij niet meer bellen”

Aldus Hans van “De haren op de kwast van Hans”.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Een reactie op “Schilderbedrijf “De haren op de kwast van Hans”

  1. Nandy v Dreumel zegt:

    Geweldig …….
    Zit je in een mooi grachtenpand met afbladderende verflaag….
    Kan jezelf in de steigerklimmen….benieuwd hoe de winkeliers zich gaan bevoorraden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *