Lief Dagboek,

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar zachtjes tegen het raam? Het is in ieder geval niet volksvader Mark Rutte.

De beste man is de laatste weken angstig onzichtbaar en eerlijk gezegd ik geef hem geen ongelijk. Proberen het land te regeren waarbij kennelijk brandnetels en rugstreeppadden de way-to-go bepalen, is een onmogelijke taak. Daar waar ik mijn biezen had gepakt blijft Rutte wel gewoon zitten en bewaart de rust.

Iets teveel rust misschien?

Ondanks het extra uurtje slaap van afgelopen weekend. O, nee das nog zo’n kwestie waar waar 3 jaar vergaderen aan besteedt gaat worden want experts vinden er wat van. Het verzetten van de klok is slecht voor ons ritme. Als ik naar mezelf en mijn vrienden kijk, lijkt ons ritme eerder op een drumsolo van Cesar Zuiderwijk maar dat terzijde. De slaap experts moeten ook hun zegje kunnen doen. Ik vraag mij sowieso af wat iemand aanzet om slaapexpert te worden. Behalve dan dat men een passie moet hebben om extreem graag op één oor te liggen. Daarnaast zijn er tegenwoordig wel heel veel “experts” in Nederland, dat zou ik wel eens getoetst willen zien!

Beleid

Terwijl d’n Rutte nergens te bekennen is, zijn de louche rekenmodellen weer afgestoft zodat de boeren kunnen boeren en bouwend Nederland weer kan gaan bouwen. Plusje hier , minnetje daar. Daarna moet ons economisch lot nog even getoetst worden door een zelf-geile linkse rechter en mocht die bij Gods gratie een instemmend knikje geven, dan we kunnen weer aan de slag. Men hoopt in november een oplossing te hebben. Weet je wat er nog meer is in november? De intocht natuurlijk van Sinterklaas en een kerel die Piet heet, zonder kleur ervoor want dat is eng. 

Als leiden, lijden wordt

Misschien bespeur je een ongewoon coulante houding van mij richting Rutte. Dat klopt, ik heb met de beste man te doen. Wanneer je Haagse achtertuin vol staat met een volk dat in opstand komt en de beroepsgroepen bijna moeite krijgen om in de agenda van het malieveld te passen, dan is het al een moeilijke herfst. Herfst, sinterklaasgezeik, de klok moet al dan niet verzet worden, stikstof ellende, PFAS in je zandbakje. Ik wens onze minister-president moed en wijsheid toe. Het is geen schande als je op een dag om je heen kijkt in kamer nr 2. Je ineens bedenkt, met deze 150 klootzakken zou ik verdomme nog geen treinstel willen delen, laat staan 4 jaar Binnenhof. Om vervolgens huilend af te treden. Mocht dit gevoel op dit moment overheersen onthoud dan één ding:

Het is allemaal de schuld van de Rabobank!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *