Lief Dagboek,

Het kan je niet ontgaan zijn dat de halve wereld met elkaar overhoop ligt en dat onze regering de pijlen vooral op het eigen volk richt. De misselijkmakende manier om te bekijken hoe men de burger nog meer rechten kan onteigenen gaat de laatste tijd echt naar een nieuw niveau.

Rekeningrijden

Zo is het nieuwe plan voor het rekeningrijden nog niet eens zo heel gek. Tot je er als Nederlandse burger er achter komt dat je in het buitenland niet alleen de tol aldaar moet betalen maar dat de kilometer heffing waar de Nederlandse regering aanspraak op maakt, ook gewoon doodleuk doorloopt. Als je daar nog geen chagrijnig punthoofd van krijgt wordt het natuurlijk nog leuker, want een auto uit het buitenland rijdt hier natuurlijk gewoon gratis rond. Die betaalt helemaal niks en wij betalen dubbel, zoals het heurt volgens Rutte.

Proefballonnetje

Om het hele vergroenings-beleid toch nog een extra elitair en decadent gouden pisrandje te geven, dacht Barbara Baarsma van de Rabobank dat het allemaal nog wel een stapje gekker kon. Zij kwam met het idee om iedere Nederlander een CO2 budget te geven, een budget die je nota bene met elkaar kunt verhandelen.

Lang verhaal kort en in eigen woorden. Rijk volk smijt frietgeld naar arm volk zodat zij lekker door kunnen gaan met hun decadente Instagram-lifestyle zodat Jan modaal net genoeg centjes over heeft om verdomme de kachel te laten draaien.

Het is dit ziekelijke gedrag waardoor half Nederland de juiste hangwijze van de Nederlandse vlag is vergeten en we nog maar een paar “proefballonnetjes” zoals van mevrouw Baarsma, verwijderd zijn van een algehele opstand.

Beste Barbara, steek je proefballonnetjes voortaan lekker waar de zon niet schijnt en gebruik het als scheetkussen, dan hebben we tenminste nog wat te lachen in deze tijden van idioterie.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Een reactie op “Proefballonnetje

 1. Nandy zegt:

  Wederom sla jij de spijker precies op zijn kop…..vind het zelf ook erg triest dat wij nu met zijn allen tegen elkaar gekeerd worden….het maakt ook niet meer uit waarvoor je staat.
  Commentaar komt er toch wel en we zijn het wel of niet eens .
  We willen graag dat er huizen voor starters komen maar zodra daar offers voor moeten komen zegt men wel …ja maar niet daar.
  Zonne-energie of windturbines beter voor het klimaat ja graag maar niet daar
  Boeren …..waar ik mezelf echt kwaad over kan maken….we staan achter ze….maar ze mogen niet te ver gaan
  Denk ik….hoezo te ver…zij passen hun bedrijven al jaren aan met telkens nieuwe overheid regels….beloning …..wij zien u graag vertrekken.
  Misselijkmakend….maar ja ik ben maar een simpel mens….zal het wel niet goed zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *