Lief Dagboek,

De derde dinsdag in september. Met het vallen van de bladeren en daarmee mijn zomerse humeur is het een bij uitstek prima aangelegenheid om daar nog een vleugje depressie aan toe te voegen. Prinsjesdag. Het is de dag van de gouden koets welke steevast wordt begeleid  door onze krijgsmacht. Dezelfde krijgsmacht welke al jaren onderaan staat op het begrotingsbonnetje van ons kabinet maar dat terzijde.

Onzin

Misschien is het een rare opvatting maar uit welke hoek ik het fenomeen ook bekijk, des te meer ik het één grote onzin vind. Het kabinet heeft voor elkaar gekregen dat ze voor het volgende kabinetsjaar de inkomsten en uitgaven weer op een rijtje hebben. Volgens mij hoort dat gewoon bij het werk echter is het voor Den Haag de reden om de gouden koets van stal te trekken en zelfs de koning uit te nodigen als gastspreker. Misschien als ik in maart volgend jaar mijn eigen boekhouding naar de boekhouder ga brengen, ik ook wel met de “iets minder gouden koets” die kant op ga. Alle fiscale stukken keurig gecategoriseerd in een plastic AH tasje met een etiket waarop geschreven staat, “de derde dinsdag in maart”. Mijn budget voor deze happening zal niet al te ruim zijn maar ik denk dat ik Frits Wester wel kan strikken om verslag te doen van deze gebeurtenis. Hoewel zijn marktwaarde aardig stabiel is, denk ik dat hij best naar Tiel wil komen voor een kratje Hertog Jan onder werktijd.

Designated survivor

Geïnspireerd door niks en niemand minder dan entertainmentdienst Netflix, hebben wij sinds een paar jaar in Nederland zelfs een zogenaamde “designated survivor”. Iemand die in het geval van bijvoorbeeld een aanslag op het voltallige kabinet tijdens Prinsjesdag in ieder geval niet aanwezig is. Zodat hij/zij de taken van het kabinet kan waarnemen in de nasleep van een eventuele ernstige gebeurtenis. Dat ons kabinet zich nog niet laat adviseren door bijvoorbeeld Walt Disney over veiligheidszaken is mij een raadsel. In ieder geval weet het kabinet zich op sluwe wijze wel veilig te stellen. Zelfs de meest beestachtigen onder de terroristen gunnen ons volk niet iemand als Stef Blok om, al is het maar tijdelijk, te dienen als gezicht van onze samenleving.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *