Lief Dagboek,

04.00 Kutje aan de IJssel

Boer Hans wordt wakker en gaat na zijn welverdiende hap Brinta aan het werk. Fluitend loopt hij over zijn erf richting zijn levenswerk; de stallen.

Stallen die de afgelopen decennia drastisch zijn veranderd. Niet dat Hansie dat zo graag wilde maar om te kunnen blijven werken moest hij investeren. Verduurzamen, zo noemde de voorlichter het des tijds. Als Hans toen had geweten dat het niet bij één aanpassing zou blijven, was hij wellicht al wel gestopt met zijn geliefde boerderij.

Toch is hij trots en dankbaar dat hij nog iedere dag aan de slag kan om met zijn prachtige runderen te werken. Want hard werken, daar is Hans nooit vies van geweest.

11.00 Ergens in de Randstad

Evert-Jan wordt wakker in zijn sociale huurwoning. Werken doet hij allang niet meer want hij heeft een nieuw doel in het leven gevonden. Het verminderen van zijn eigen “ecologische voetafdruk” is een aantal jaren geleden steeds meer in zijn “Awareness” gekropen. Nu hij zijn eigen “ecologische voetafdruk” drastisch heeft vermindert is hij al een tijdje bezig om dit gedachtegoed te “sharen” met andere gelijkgestemden en hebben hij en zijn makkers de pijlen gericht op de grootste vervuilers.

Gelukkig hoeft Evert Jan nooit lang te zoeken naar een nieuw doel, die worden hem knip en klaar aangereikt. En dat is fijn want Evert en consorten zijn niet heel vindingrijk in het bepalen van een nuttig levensdoel.

Evert-Jan heeft nooit hard gewerkt want daar wordt je moe van maar wie hoeft er hard te werken als je zulke nobele doelen als hijzelf nastreeft?

Vandaag gaat hij wederom protesteren tegen boeren zoals Hans, want dat zijn de echte vervuilers.

17.00 Tiel

Ik sta op het punt om een lekkere biefstuk op mijn houtskool gestookte BBQ te gooien. Dankbaar denk ik aan boer Hans die het voor mij mogelijk maakt dat ik wederom een goed stuk vlees kan gaan eten.

Met een traan in mijn ogen denk ik aan Evert-Jan, die dit feest in de nabije toekomst wellicht voor mij gaat verzieken.

Ik geniet er nog maar even van, want het lijkt erop dat onze overheid maar weinig op heeft met mensen die iets bijdragen aan de maatschappij en laten maar wat graag de oren hangen naar gemberthee lapzwansen als Evert-Jan. Die zijn dag vult met het observeren van aarskevers en reetrugpadden en het verzieken van het leven van hard werkende boeren, vrachtwagenchauffeurs en ander volk wat wel iets bijdraagt aan het ooit zo mooie Nederland.

Dit land is verrot.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *