Lief Dagboek,

Niemand weet exact wat het betekent maar we gaan het beleven. Ik geloof niet zo in het nieuwe elan van Rutte en co. We gaan gewoon doodleuk verder waar we gebleven waren. Dit hele kabinet voelt als een gebruikt velletje wc papier dat je met een vriendelijke glimlach wordt aangereikt.

Diversiteit

Toegegeven, het nieuwe kabinet is diverser dan ooit. En hoewel het goed is dat er bijvoorbeeld meer vrouwen een belangrijke positie innemen is er natuurlijk ook de keerzijde van de medaille.

We krijgen een lesbische minister van defensie. Divers? Zeker! Heeft ze enige affiniteit met de krijgsmacht? Nee natuurlijk niet. Het is anno 2022 niet belangrijk om iemand met ervaring een ministerpost te laten bekleden. Het gaat om diversiteit, het nieuwe elan. Je moet vooral geen ervaring hebben om ergens de baas te worden in dit kabinet. Als ik mezelf morgen een jurk aanmeet en voortaan als Gerda door het leven ga, dan word ik volgende week waarschijnlijk voorgedragen als kersverse minister.

Oud elan

Lang verhaal kort, we gaan het dit jaar helemaal maar dan ook helemaal hetzelfde doen. 2022 is getart als een herhaling van zijn voorganger. We zitten weer opgehokt, de eerste demonstraties van pieperts in camouflage kleding hebben we ook weer achter de rug en de volgende persconferentie over de slepende corona crisis staat ook weer gepland. Het nieuwe jaar voelt niet heel nieuw. Daarom refereer ik voortaan naar het nieuwe jaar als 2021-B.

De beste wensen!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *