Lief dagboek,

Nu het nieuwste conflict in de wereld zich zeer snel ontvouwt worden een hoop zaken pijnlijk duidelijk. Daar waar Putin nog een klein beetje heel erg is blijven hangen in de jaren 80 van de vorige eeuw, wordt ook duidelijk dat de Russische strijdkrachten dit fysiek uitdragen. Terwijl de grote sheriff vanaf zijn kekke bureau compleet met telefoons die vele van ons nog bij oma zien staan, zit te foeteren als een kleine kleuter, is de staat van het Russische leger eveneens van een erbarmelijk niveau.

Tenue correct is vertrouwen gewekt

Is de slogan binnen ons eigen leger en dat is niet voor niks. Een strak voorkomen op het strijdtoneel is al het halve werk. Het wekt de indruk dat je weet waar je mee bezig bent, terwijl iedere commandant weet dat eigenlijk niemand weet waar hij mee bezig is. De beelden van de Russische strijdkrachten laten op zijn zachts gezegd zien dat ze aldaar nog niet op de hoogte zijn van deze ongeschreven regel. Zo zien we, zoals zo vaak in de geschiedenis, dat de plannen van de invasie uitstekend zijn voorbereid. Helaas jammer dat degene die het moeten uitvoeren zijn uitgerust met ouwe meuk. Niet alleen is het erg vervelend dat je als Jan soldaat een ander land moet intrekken, het doet ook wat met je interne motivatie dat je voor deze actie geen goede moderne spullen krijgt. Sta je dan, met je Kalasjnikov die eigenlijk in het museum thuis hoort, zonder fatsoenlijke wapenriem en kennelijk is er na het zien van beelden van gisteren tevens bezuinigt op helmhoezen.

Mooi was die tijd

Hoewel de Russen in absolute aantallen deze strijd eergisteren al hadden moeten beslissen, is er door onkunde en gebrek aan logisch nadenken de klad erin gekomen. Dit weekend gaat een hoop jongens het leven kosten en alleen omdat ome Vladimir een beetje zand in zijn vagina heeft. Te lang heeft hij met zijn old skool KGB maatjes geluisterd naar de ellendige plaat “Mooi was die tijd” van Corry Konings. Te lang heeft hij gelooft dat de oude tijden van moedertje Rusland wel even snel leven ingeblazen konden worden.

Ik weet trouwens dat Putin mijn blog wekelijks leest en dat hij er stiekem veel plezier van heeft. Ik denk wel dat ik vandaag een fan minder heb maar dat maakt niet uit. Graag zou ik hem uitnodigen voor een flesje bier en gezellig mijmeren over het verleden, das beter voor ieders gezondheid dan daadwerkelijk fysiek proberen het verleden opnieuw te beleven.

Zelensky

Ik weet dat Vladimir liever niet heeft dat ik de president van Oekraine in één blog noem samen met de zijne maar helaas laten de omstandigheden mij geen keus. Door strijd laten echte helden zich zien. Ik hoef hier geen grote woorden aan te wijden want de daden van Zelensky spreken voor zich. Naast zijn volk, schouder aan schouder vechten tegen de vijaard.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *