Lief Dagboek,

Het is de Amerikaanse overheid eindelijk gelukt om weer eens wat wits neer te schieten. Een Chinese ballon…. De vlag kan uit! Hoe het kan dat de Chinese overheid hier nogal overdreven op reageert laat zich raden. Zeg nou zelf, je kunt in het land waar er meer vuurwapens dan vliegen zijn nog geen bierblikje laten slingeren of je wordt al neergeschoten.

De Elite

Dat terzijde, gaat het aan deze kant van de oceaan niet veel beter. Terwijl mensen zich serieus en zorgzaam bezig houden met het lot van Oekraïne, is het duidelijk dat de Europese elite vooral zichzelf vooraan zet in de strijd tegen het boze Rusland.

Politiek leiders vallen over elkaar heen om materiaal te sturen naar het uitgemergelde land. De laatste weken zijn het tanks die de klok slaan aan de politieke pokertafel, zelfs onze Rutte gaat tanks sturen die hij niet bezit. Alles om maar mee te doen.

Meedoen is belangrijker dan winnen

Je kunt jezelf dus afvragen of onze elite wel zo oprecht is in haar intenties. Het komt de westerse leiders wel verdomd goed uit dat er Russen met bosjes sneuvelen zo vlak buiten de tuin van de Europese Unie. Want ga maar na, iedere dode pax van de tegenpartij die sneuvelt bij de buren, hoef jij straks niet te bevechten op je eigen perceel.

En uiteindelijk is dat waar het om draait in dit conflict, eigenbelang. En als straks blijkt dat Oekraïne toch niet de overhand heeft, dan laten Rutte en Co hen gewoon keihard vallen want meedoen is belangrijker dan winnen.

Iedereen die hieraan twijfelt verwijs ik graag naar de de kwestie Afghanistan, daar was de top ook zo mee begaan tot het hen niet langer uitkwam.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *