Lief Dagboek,

Inmiddels heeft het hele land het erover. Tenminste het hele land, bijna het hele land. Eigenlijk iedereen behalve in Den Haag. Vandaag schoot de benzine prijs voor het eerst in de historie boven de 2 euro. Er komt nog eens een tijd waarbij mensen een lokale bijbaan moeten gaan zoeken om de rit naar het reguliere werk te gaan bekostigen om vervolgens weer thuis te komen in een koud huis want als je daar de kachel nog aanzet dan pleeg je al helemaal financiële zelfmoord.

Kwik kwek en Kaag

Het CDA VVD en D66 gaan ondertussen 6 maanden na de verkiezingen toch maar eens kijken of ze kunnen samenwerken. Pervers detail is dan wel weer dat dezelfde idioten die 9 maanden geleden zijn weggestuurd, nu toch weer op koers liggen om de draad weer vrolijk op te pakken. Kennelijk is werken in de politiek hetzelfde als super Mario brothers, ben je af? Begin gewoon weer vrolijk opnieuw, niks aan de hand. Terwijl wij, het kutvolk, ons alleen druk maken om het extra tientje zorgpremie, heb ik al berekend dat alleen al aan energie kosten, wij volgend jaar al een kleine 1000 euro meer gaan betalen vanwege het wanbeleid van Kwik Kwek en Kaag. We moesten stoppen met gas uit Groningen, en de politiek wil ook geen gas uit Rusland omdat we kennelijk iets tegen de Russen hebben. En een houtkachel is ook taboe. Waarschijnlijk moet men voortaan maar de scheten in potjes gaan laten en die vervolgens voeren aan de CV ketel om de boel nog een beetje warm te stoken.

Bruls

Om de ellende compleet te maken hebben we ook nog lokale politica. Mensen zoals Hubert Bruls die horeca ondernemers doodleuk wegzet als “schurken”. Dit ging natuurlijk over het coronabeleid maar dat interesseert mij niet zo. Ik vind het persoonlijk heel dapper dat een volgereten bushokje als Bruls, waarvan iedere extra kilo die aan dat vettige kadaver hangt is betaalt door de Nederlandse burger, het in zijn hoofd haalt om mensen die daadwerkelijk werk moeten verzetten om te kunnen vreten aan het eind van de maand, weg te zetten als “schurken”.

Lijst Rick

Ik ben persoonlijk wel een heel klein beetje erg klaar met de gezichten van de laatste 18 maanden. Kaag, Rutte, Gommers, Kuipers, Van Dissel, Bruls met zijn dikke kop, Frits Wester ( zelfs nuchter is hij niet leuk), Jinek, Tan, Hoekstra.

Ik stel daarom voor dat we het volgende gaan doen. Ik ga een politieke partij oprichten en jullie stemmen daarop. Klaar. Ik zal het waarschijnlijk niet heel beter doen maar dit kun je van mij verwachten:

 • Talkshows worden verboden op straffe van de dood. (Ik meen het, het is klaar nu)
 • We gaan Groningen tot het laatste pufje gas leeg zuigen, jammer voor de Groningers, maar wij “echte” Nederlanders gaan niet in de kou zitten omdat jij met je niet te verstane dialect een paar scheuren in je muur hebt zitten.
 • Hubert Bruls gaat verplicht op dieet
 • Er komt een nieuwe QR code. Ben jij genoemd in deze Blog? (Behalve als je Rick heet) Mooi zo dan krijg je dus geen groen vinkje en mag je je huis nooit meer verlaten terwijl de andere 17 miljoen mensen wel een groen vinkje krijgen en feest gaan vieren.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Een reactie op “Kwik Kwek en Kaag

 1. Adri Ekstijn zegt:

  Beste R.

  Een vage herinnering aan mijn beperkte wiskunde-kennis zegt mij dat plus maal plus min is en min maal min plus!
  Kunnen er dan niet look-a-likes publiekelijk worden ingezet, zodat dat geblèr in de huidige publiciteit te neutraliseren is tot een plus?

  Groet, Adrick!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *