Lief Dagboek,

Toen ik afgelopen week zelfs Humberto Tan betrapte op een stukje goede televisie dacht ik dat het allemaal wel weer snor zat met RTL 4. Doelgericht heeft het “neutrale” interview van Jinek die gedachtegang vakkundig om zeep geholpen.

Rambo

Daar waar Jinek in mijn geheugen gegrift staat als een journalistieke koelbloedige sluipschutter, ontpopte ze zich gisteren als John J. Rambo in het interview met Thierry Baudet. Ik ben geen fan van de man maar gisteren werd er even een journalistiek staaltje karaktermoord gepleegd. Eva had haar hinderlaag goed voorbereid. Zo was er niemand minder dan Denk kamerlid Azarkan op de flanken om enige ontsnapping van Baudet te kunnen ondervangen. Daarnaast was Eva ook voorzien van de nodige luchtsteun zowel binnen als buiten de studio. Één van de handlangers van Eva was kennelijk bijdehand genoeg om Theo Hiddema thuis op te zoeken en hem te betrekken bij de afslachting van Baudet.

Natuurlijk ook allemaal neutrale journalistiek, net zoals de inzet van politiek verslaggeefster Floor Bremer. Die zelfs als ze niet aan woord was, Thierry probeerde te vermoorden met haar nietsontziende blikken. Ze keek regelmatig als zo’n moeder die woest naar een 10 minuten gesprek op school gaat. Heel neutraal allemaal.

En toen was daar Martijn

Aan het eind van de strijd trok de rook op en zagen we daar het vermoorde karakter van Baudet levenloos in de studio zitten. RTL dacht dat het een goed idee was om “cabaretier” Martijn Koning nog wat leuks te laten zeggen. Dat Martijn niets aardigs ging zeggen over het wijlen karakter van Baudet stond al wel vast. Maar dat hij spreekwoordelijk zijn broek ging laten zakken en vol over het vermoorde karakter ging staan pissen had zelfs ik niet verwacht. Na het aanschouwen van de compleet losgeslagen Martijn kwam ik maar tot één conclusie. Martijn, in tegenstelling tot Thierry, is jouw karakter het doodschoppen niet eens waard.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Een reactie op “Jinek

 1. Nandy Bisschops zegt:

  Triest….
  Of we het afgelopen jaar al niet genoeg met elkaar hebben meegemaakt.
  Corona, vele ondernemers en andere thuis op de bank….in afwachting van.
  Ben absoluut geen Baudet fan allesbehalve dat.
  Maar gewoon eerlijke journalistiek en inderdaad geen mijnenveld tijdens een interview.
  Waar blijven in godsnaam de waarden , normen en fatsoen .
  Ik ga straks stemmen maar heel eerlijk gezegd ben ik de weg kwijt.
  Al dat moddergooien en vingertje wijzen.
  Maar ik zal gaan…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *