Lief dagboek,

Ze zitten er weer aan te komen, de tweede kamer verkiezingen. Terwijl half Nederland weg ligt te rotten op de bank, zijn de positieve klanken uit Den Haag onmiskenbaar. Iedere partij die meedoet heeft het “Schijnheiligheid, hoe zat ook alweer?” boek voor dummy’s weer afgestoft. Ze staan klaar om ons, de kiezer, weer te voorzien van voorbarige beloften en breekpunten die echt belangrijk zijn voor de partij. Naja, belangrijk, na 17 maart verdwijnen de beloftes samen met het eerder genoemde boek weer in de onderste la van het elitaire bureau.

Op wie ga jij stemmen?

In Nederland doen we altijd lekker benauwd over op wie we gaan stemmen. Sommige mensen zijn kennelijk bang dat je door je rechtse buurman wordt omgelegd als hij er lucht van krijgt dat je op Groenlinks hebt gestemd. Stel je voor dat mensen weten wat jij echt belangrijk vindt. Beter houden we dat stil. Terwijl we die voorkeur tegenover elkaar lekker stil houden, is er gelukkig Facebook. Waar het halve land als een losgeslagen digitale hooligan de politiek gerichte pagina’s afschuimt om andermans mening onderuit te zagen, zoals Jaap Stam vroeger een aanvaller verdedigde. Om vervolgens natuurlijk iedereen voor schapen uit te maken en te roepen dat we maar eens wakker moeten worden, vanuit een verwarmde woning met een fles Schultenbrau, betaalt vanuit de overheid.

Engelen bestaan niet

Na ongeveer 4 uur live op tv het ongewassen haar van Willem Engel te hebben aanschouwt, tijdens een rechtszaak afgelopen week ben ik er helemaal uit. Ik stem VVD. Niet omdat ik zo blij ben met Mark Rutte maar partijen die in Willem Engel een verlosser zien, vertrouw ik al helemaal niet. Zoals Ron Brandsteder al zei, Engelen bestaan niet.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *