Lief Dagboek,

Terwijl wij als “één” Europa een tiran proberen te bestrijden vanuit ons morele superioriteitsgevoel, wordt ook steeds duidelijker dat we zelf eigenlijk ook niet langer in een democratie leven.

Ons kabinet poept iedere keer weer prachtige ideeën en plannen uit en gebruikt het eigen volk daarbij als wc papier om de rommel aan af te vegen maar potverdrie wat zijn we toch goed bezig!

Prijsprikkel

Alles bestaat uit dwang tegenwoordig. Een woord wat het kabinet lange weg uit de weg is gegaan want de gemiddelde Nederlander doet alles vrolijk op vrijwillige basis. Tenminste dat denken Rutte en zijn vrinden. Zo blijken wij Nederlanders kampioen in besparen op de gas en elektriciteit rekening. Hierin worden wij uiteraard niet gedwongen, men spreekt eerder van het populaire woordje; “prijsprikkel”. Dit geldt uiteraard ook voor de agrarische sector. Boeren hoeven niet gedwongen te stoppen hoor, maar het kabinet kan het leven van de boer wel dusdanig zuur maken dat zij uit zichzelf wel kiezen om te stoppen.

Uiteraard alles met het oog om de natuur beter te maken en 1 miljoen huizen te bouwen want dat komt de natuur natuurlijk wel ten goede. Tenminste, dat zegt Rutte.

Dwang

Helaas voor Rutte, ligt er nu een vraagstuk op tafel waarbij het woord “dwang” niet vermeden kan worden. De asielwet. Kennelijk is het opnemen van grote groepen asielzoekers niet heel populair onder het volk. Je zou dan kunnen denken, wellicht doen we wat aan de bizarre aantallen instromers. Ons kabinet niet hoor, die passen gewoon de wet zodat we als samenleving gedwongen worden om jan en alleman maar onderdak te bieden.

Dat wij als volk het vaker bij rechte eind hebben is al eerder bevestigd. Als men naar de uitslag van het Oekraïne referendum in 2016 had geluisterd, dan was “onze” oorlog aldaar waarschijnlijk ook niet begonnen… Maar ja wie zijn wij hé, wij wonen hier alleen maar…

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Een reactie op “Dwang

 1. Het Volk zegt:

  dwang – Zelfstandignaamwoord
  1. het uitoefenen van macht om iemand tegen diens wil iets te laten doen of laten
  ♢ De dictator heerste met veel macht en dwang over het geknechte volk, dat na vele jaren onderdrukking eindelijk in opstand kwam.
  2. (medisch) ziekelijke neiging om bepaalde dingen te doen

  Mark R heeft de ziekelijke neiging om het leven van de burgers zuurder van zuur te maken. Jammer dat we niet meer in de tijd van de Goelag leven, had Markie graag wat tijd daar gegund

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *