Lief Dagboek,

Den Haag veranderde gisteren in Hattem-maar-dan-even-niet-aan-de-IJssel. De boeren kwamen, terecht, samen op het Malieveld omdat hun beroep en vaak ook hun levenswerk wederom onder druk wordt gezet. Een prachtig staaltje protest van hard werkende mannen en vrouwen die het Haagse gekonkel behoorlijk beu zijn. Het minachten van boerend Nederland hield echter daardoor niet op. Dat kan ook niet anders gezien staatsomroep NPO alleen klimaat drammers, krakers en mensen uit de randstad serieus neemt.

NPO

Zo waren er naast de vele positieve geluiden ook negatieve geluiden te horen over het boerenprotest. Kritiek kun je ook verwachten met dit soort acties, begrijp me niet verkeerd. Echter, dan zou ik wel eerst even heel goed nadenken over wie er dan de kritische toon gaat verkondigen. Daar ging het natuurlijk, alweer, mis. Ruim na de afloop van het protest nam Marcel van Roosmalen het woord tot zich op Radio 1. Marcel vond dat de boeren zich een beetje kleinzerig opstelde en bovenal dat er gewerkt werd voor winstbejag. Daarnaast wist hij te melden dat de landbouwsector een forse lading aan staatssubsidie ontvangt.

Stel dat ieder woord van Marcel waar zou zijn. Dan lijkt het mij logisch dat als je dan boer bent en 6 à 7 dagen in de week 10 uur of meer aan de gang bent, dat je daar inderdaad wel een paar euro aan wilt verdienen. Over de subsidie, tja Marcel. Weet je wie er geen subsidie krijgt maar wel de vergoeding voor zijn werk bij de NPO, 100% van de staat ontvangt? Juist, als we dan toch over verspilling van staatsgeld gaan praten kun jij alvast je C.V. op Monsterboard zetten. Dag Marcel.

Klaver

Wie er natuurlijk ook niet kon ontbreken gisteren, Jesse Klaver. Meneer vond het niet nodig om te komen luisteren maar wel om tegen een vol Malieveld te verkondigen dat de bio industrie failliet is. Ik weet niet of dat getuigd van dapperheid of achterlijkheid. Ik denk een stukje hoogmoed. Blijven denken dat je altijd gelijk hebt is heel makkelijk als je nooit de tijd neemt om te luisteren naar mensen die anders denken. Misschien moet hij het toch maar bij zijn eigen niveau houden. Als de klimaatkinders weer spijbelend door Den Haag trekken kan hij daar weer handjes schudden. Slaapt hij vast beter van dan de 10.000 middelvingers die hij gisteren wist te verzamelen. Lul.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *