Lief Dagboek,

Het is geen geheim dat ik de randstad en ik het bijzonder Amsterdam niet plaats in mijn lijstje van favoriete regio’s. Naast de uit de klei getrokken provincie Flevoland, kom ik er eigenlijk liever niet.

In principe is eigenlijk alles voorbij Utrecht gewoon verschrikkelijk. Hoe dichter je bij Amsterdam komt, hoe illusterder het wordt. Amsterdam is immers allang niet meer van de Amsterdammers. Hipsters uit het hele land huren er graag een huisje van prins Bernard om vervolgens dagelijks op Instagram te delen dat ze ras echte Amsterdammers zijn. Het is verschrikkelijk.

Hoogmoed komt voor de val

Amsterdam verloedert al jaren. Een rijtjeshuis kost er 1 miljoen maar je kunt je wagen nog niet voor de deur kwijt. Als je denkt dat de ellende daar ophoudt dan heb je het mis. Ga er eens een bak koffie halen, of nog erger een Gin Tonic. Naast dat je een leaseplan moet afsluiten om voor je drankje te betalen, krijg je het nooit zoals het hoort. Gin Tonic is gewoon een scheut Gin afgevuld met Tonic. In Amsterdam hebben ze dit concept ongevraagd uitgebreid naar Gin Tonic, met een halve salade bar erin en een snufje zout. Precies zoals de hipsters het willen want anders smaakt het wel heel bitter, mieten.

Naast de woning en horeca perikelen is Amsterdam hard op weg om culturele en financiële zelfmoord te plegen. Nu de hele geschiedenis wordt heroverwogen omdat het een aantal idiote niet bevalt, wordt de stad niet kleurrijker maar juist kleurlozer. Daarnaast heeft Amsterdam de lastendruk zo opgevoerd voor de zogeheten vergroening dat veel lokale ondernemers het einde van het jaar niet gaan halen.

Klem

Ik wilde er eigenlijk eerder geen woorden aan vuil maken maar nu komen we toch bij de belichaming van de ziekte welke Amsterdam heeft getroffen. Het is niet corona zelf maar staatsgek Femke Halsema die de stad in rap tempo aan het slopen is. Inconsequent beleid heeft ervoor gezorgd dat er wel gedemonstreerd mag worden maar nu Cornona onze hoofdstad begint te grijpen, niet de demonstranten worden genaaid maar de hard werkende ondernemers. Langzaam worden zij gewurgd door de corrupte handen van Femke.

Wat onbegrijpelijk is dat, het gemeentebestuur van Amsterdam nog altijd dit gedrocht laten rondlopen met de ambtsketen. Gelukkig leert de geschiedenis ons dat het met moraalridders altijd hetzelfde afloopt, ze wurmt zich nu nog door de gelederen heen. Maar we weten allemaal dat er een moment komt dat ze haar Ambtsketen mag inleveren. Ik stel dan ook gelijk voor om een nieuwe keten te smeden en de oude in het IJsselmeer te gooien, die is straks niks meer waard.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *