Lief Dagboek,

Gelukkig leven wij in de westerse wereld, onze vrijheid is een groot goed. Vrij om te doen en laten waar je zin in hebt. Alle dingen waarvan de overheid denkt dat wij daar niet mee om kunnen gaan, worden tegenwoordig vastgelegd in zogenaamde akkoorden. Akkoorden waarin met name door bedrijven en instanties bepaalt wordt, welke overigens veelal betaalt worden door de belastingbetaler, in hoeverre jouw vrijheid kan en mag reiken.

Akkoord

We hebben inmiddels het veelbesproken klimaat akkoord waarbij het milieu er niet op vooruit gaat maar iedere persoon met een dak boven zijn hoofd fors meer gaat betalen aan verzonnen lasten. Prachtig akkoord natuurlijk voor het Rijk. Daarnaast hebben we het preventieakkoord. Plat gezegd zitten wij in het jaar 2040 samen aan de Roosvicee met tarwe koekjes de vrijdagmiddagborrel te vieren, op last van het Rijk. Akkoorden waar niemand eigenlijk heel veel trek in heeft laat staan om heeft gevraagd toen we dit walgelijke gezwel van een kabinet in de zetel hebben geholpen.

Kapmes

Er zijn ook lichtpunten in de moderne Nederlandse maatschappij. Zo is het volstrekt normaal dat de jeugd tegenwoordig met een kapmes over straat gaat. Want met een zakje knikkers en een boekje flippo’s bereik je weinig, als je je klasgenootje voor zijn flikker wilt steken. Wel innovatief bedacht! Daarnaast is er voor de jeugd ook weinig op tv te zien, behalve op de NPO, daar zie je nog eens een teruggekeerde landverrader haar verhaal doen.

De regering prefereert tegenwoordig liever vermoedelijke terroristen als Laura H. geld te geven voor een tenenkrommend interview op de NPO dan dat ze eens fatsoenlijk investeert in bijvoorbeeld de veteranenzorg. Je weet wel, de lui die wel voor Nederland staan en niet ertegenover. Het zou de regering sieren als ze terugkerende jihadisten tegen de muur aan zouden zetten in plaats van ze een dak boven het hoofd te bieden. Zo hoort dat met verraders. Helaas is de gemiddelde Nederlander zich zelden bewust van dreigend gevaar, wij weten pas dat er stront aan de knikker is als we met de buren in de trein naar het oosten worden geladen maar dat terzijde.

Leuker kunnen ze het niet maken, wel duurder

Gelukkig houd het leed daar nog niet op. Gisteren werd bekend dat het mogelijk is dat wij voortaan geld moeten gaan betalen om belastingaangifte te gaan doen.

De woordvoerder vond dat ook volstrekt normaal want de belastingdienst is een dienst voor de burger. We kunnen straks betalen aan de belastingdienst omdat je die toch al moest betalen maar nu betaal je ook geld over hoe de dienst verloopt zodat je straks betaalt je belasting kunt betalen.

Wij zijn vrij..

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *