Lief Dagboek,

Terwijl de oorlog aan de oost grens van Europa treurig doorwoekert en Oekraïne een transformatie ondergaat naar een soort niemandsland, heeft het Ministerie van Defensie in Nederland haar eigen probleempjes.

30% vrouw

Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat het uitgeklede Nederlandse leger met nogal wat ellende kampt. Eén daarvan is het vinden van personeel. De aanwas wil nu niet bepaald lukken en de arbeidsvoorwaarden laten ook wel wat te wensen over. Gelukkig denkt de staatssecretaris daar anders over en heeft zij de oplossing; meer vrouwen. Er moeten meer vrouwen bij het leger gaan werken. Ik blijf mij verbazen hoe het brein van het overheidsapparaat soms werkt. Lokale bedrijven hier in de regio zouden een moord doen voor meer personeel, man, vrouw, tansgender of een hert aangekleed als mens, iedereen is welkom op de uitgestrekte arbeidsmarkt. Bij de overheid stelt men kennelijk eisen aan het geslacht van solliciterend personeel, voor zover er nog volk wil solliciteren bij Defensie. 30% vrouw? Probeer eerst maar eens een gevulde krijgsmacht te verkrijgen met die ellendige reclame spotjes.

Gelijkheid

Daarnaast is er jaren wrevel omtrent de ongelijkheid van fysieke inzetbaarheidseisen tussen man en vrouw. Op de hindernisbaan bijvoorbeeld zijn er diverse hulpmiddelen waar vrouwen gebruik van mogen maken en mannen niet. Alles om de inclusiviteit en diversiteit te bevorderen. Maar als je er over nadenkt is het gewoon keiharde discriminatie die veelal wordt afgekeurd door zowel de mannen als de vrouwen. Het feit dat je wel of geen leuning hebt zal dan wel het verschil maken op de hindernisbaan maar de harde realiteit is dat een tegenstander in een eventueel missiegebied het niet zoveel uitmaakt of je Henk of Ingrid heet. Op het slagveld zijn we allemaal gelijk en daar zou het over moeten gaan. Met je 30%.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *