Lief Dagboek,

Terwijl werkend Nederland de bui al een half jaar ziet hangen, is zittend Nederland zich van geen kwaad bewust. Er gaat geen dag voorbij of we zien op de staats-tv NPO wel een of andere ongezond uitziende veganist de lakens uitdelen in Nederland. De gang naar de rechtszaal wordt inmiddels dusdanig vaak belopen dat de gang onderhand een loopgraaf is verworden.

100

Het gemekker en het geneuzel over eindeloze regelgeving begint inmiddels zijn tol te eisen. We zijn als land nu dusdanig naar de ellende geholpen door de regelteven dat we 0,07% stikstof uitstoot gaan besparen door met zijn allen achter de vrachtwagens aan te tuffen want 100 is de nieuwe norm. Als je te lang erover nadenkt kun je alleen maar tot de conclusie komen dat mensen als Jesse Klaver en die achterlijke Thunderbird van D66 volslagen idioot zijn geworden. Dat soort gasten die graag naast de planten etende kneusjes van de samenleving staan want groen is goed, vergeten wel even waar hun salaris vandaan komt. In ieder geval niet vanuit de uitkeringstrekkende Extinction Rebellion beweging welke zij zo luid toejuichen. Neen, het salaris van politici en linkse rechters komt vanuit de harde bijdrage van bouwvakkers boeren en andere vijanden van de natura 2000-aarslikkers.

Het wordt nog een hard gelag als straks blijkt dat iedere groene maatregel helemaal niet voordelig uitpakt voor zowel de portemonnee als de natuur. Of zijn we met zijn allen het drama al vergeten van de Oostvaardersplassen? Was ook zo’n prachtig groen okselzweter idee. De dieren aldaar zijn er nog blij mee, dat zag je wel aan de uitgehongerde kadavers achter het prikkeldraad.

Oplossingen

Het zou fijn zijn als onze zogenaamde volksvertegenwoordigers zich eens serieus zouden bezig houden met het vinden van oplossingen in plaats van bij iedere natte wind naar de rechter en louche milieuclubs te kijken. We zitten nu al bijna een half jaar in een zelf gecreëerd spookprobleem waarbij het verminderen van bedrijfsactiviteiten kennelijk de oplossing moet zijn. Er is dus al een half jaar verstreken waarin we beter als samenleving hadden kunnen innoveren en doorgroeien in technische én in natuur oplossingen. Helaas doen onze politici liever iedere dag hetzelfde als de stinknekken van Extinction Rebellion, op hun gat zitten en al klagend piktrekken omdat ze zo heerlijk groen bezig zijn.

Ik begin mezelf sterk af te vragen wanneer het kwartje, al dan niet van Kok, gaat vallen bij onze zogenaamde bewindsvoerders. Dat het bereiken van een beter leefklimaat niet bereikt wordt door het janken om maar het werken aan een betere toekomst.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *