Lief Dagboek,

De groene stoomwals dendert gestaag voort. Het afvalkartel AVRI heeft mijn grijze container via een aangetekende brief laten weten dat hij bedankt is voor de bewezen diensten. Hij zal verder door het leven gaan als plastic afval container. Deze degradatie valt hem zwaar. Hoelang zal het nog duren voor ze hem definitief komen ophalen?

Centjes

Vanaf 1 juli zijn we veroordeeld tot de gang naar de afvalverzamelmachine. We hebben een pasje gekregen zodat samenzweringsverband AVRI precies weet hoe laat en wanneer ik mijn zakje zooi naar de gemeenschappelijke kliko breng. De drang voor mensen met een minder moralistisch gevoel voor eigenwaarde om afval te gaan dumpen in de al niet al te frisse natuur neemt hierdoor natuurlijk alleen maar toe. De AVRI weet dit ook en zet hiervoor extra (sc)handhavers in. Niet dat dat zal helpen vrees ik maar goed, alles voor het grote geld van de samenleving natuurlijk. Want het is de AVRI echt niet om het milieu van Rivierenland te doen. Neen, geld natuurlijk. Uiteraard loopt men te koop met het feit dat de AVRI geen winst maakt, want dat mogen ze tenslotte niet. Echter dachten wij ook dat gas olie bedrijf Shell netjes al haar belastingen in Nederland betaalde.

Nog meer centjes

Daarnaast heeft de AVRI afgelopen jaar wel een prachtig zonnepanelen park opgebouwd. Samen met investeerders welke denk ik iets minder rendement terug gaan zien van de investering dan eerder de bedoeling was. Gezien de AVRI te lam is om het gras in haar eigen achtertuin te maaien waardoor de paneeltjes nu aardig overwoekert worden door onkruid. Nee de AVRI is drukker met andere dingen. Zoals mensen bekeuren die blauwe kaarten vergeten op parkeerplaatsen en door ons afval te graaien om te controleren of er geen envelop in het restafval zit om daarna torenhoge boetes te versturen. Samenwerkingsverband, Een schoner Rivierenland en Samen naar een schone toekomst zijn allemaal teksten geschreven op het toilet papier waar de directie haar omhooggevallen aars mee af veegt.

De AVRI, een kliek van mislukte hogeropgeleiden welke als een stel falende nep ondernemers de samenleving minder diensten verlenen voor een hogere vergoeding. Als we dan toch een tandje hoger gaan met afval scheiden laten we dan beginnen met het scheiden van dit soort bloedzuigers uit de dienstverlenende sector.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *