Lief Dagboek,

We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk onder het juk van de door ons zeer geliefde afvalverwerker, de AVRI. Daar waar we eerder al de vergelijking trokken met een ander tijdperk en een andere fascistisch clubje in één van mijn vorige berichten Abfall Nazi. Gaat de groene totalitaire machine nu zelfs de grenzen van fantasie over.

Belonen

Nu we allemaal braaf ons afval scheiden moeten we nog meer doen om het groene leger te voorzien van brandschoon afval. Er komt een chip in onze kliko’s die bijhoudt of je afval überhaupt wel schoon genoeg is en of het wel in de juiste kliko ligt. Uiteraard is dit niet bedoeld om mensen te betrappen, nee het is juist om “goed gedrag” te belonen. De AVRI gaat ons voortaan behandelen als een roedel gevangenen die beloont worden bij goed gedrag. Ik vraag mezelf dan af, wat wordt die beloning dan? Komt er dan een BOA mij voor de deur afzuigen? Terwijl ik sta te wuiven naar mijn buren, al wijzend naar het op neer gaande achterhoofd van de BOA die mij eens even lekker komt belonen? Is het dan de bedoeling dat de buurt applaudisseert op het moment dat de BOA als extra beloning een duim in mijn hol steekt tijdens zijn beloningsbezoekje? Ik betwijfel het.

Het alziende oog

De zogenaamde beloning zal wel anders uitpakken als er überhaupt al sprake is van een beloning. De AVRI doet inmiddels denken aan The Lord Of The Rings. Waar het bestuur van de AVRI als alziend oog over de slaven in het Rivierenland uit kan kijken, om te zien wie er wel en wie er vooral niet goed met scheiden bezig is. Zodat zij de AVRI Orks als de weideweer naar je huis kunnen dirigeren op het moment dat je de botervloot niet goed hebt uitgespoeld alvorens je het in de plastic-container gooit. Dan zal je wel beloont worden met een enkeltje naar Mount AVRI waar ze je ontzielde lijk in de afvalverwerker flikkeren, moet je maar luisteren!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *